Neutrino – o particulă minusculă cu un potenţial enorm

De mult timp se discută despre energia oferită în mod gratuit.
Secretul producerii de energie prin neutrino constă într-o folie de metal, pe care sunt depuse diverse structuri nanometrice.
 
Secretul producerii de energie prin neutrino constă într-o folie de metal, pe care sunt depuse diverse structuri nanometrice.   (Foto: iStock)

Bine-cunoscutele celule solare utilizează doar energia din spectrul său vizibil. De aceea, ele pot fi folosite doar pe perioada zilei, dar nu şi noaptea, în timp ce plouă sau când se manifestă alte intemperii. Noi ştim că spectrul vizibil se întinde doar pe o plajă foarte mică, comparativ cu plaja ocupată de spectrul invizibil. Cum putem capta energia corespunzătoare acestui spectru? Aici intervine tehnologia neutrino.

Cercetătorii de la Neutrino Group au multe inovaţii pe această temă. Ei promovează tehnologia, indiferent de politică şi religie. „Responsabilitatea oamenilor de ştiinţă este să transmită aceste tehnologii pozitive”, spune Holger Thorsten Schubart, directorul general de la Neutrino Group într-un interviu acordat ziarului Epoch Times. Care este tehnologia folosită?

Cum pot fi captaţi neutrinii şi utilizaţi pentru a produce energie electrică? S-a descoperit o materie care frânează trecerea neutrinilor sau chiar o face imposibilă. Această materie este depusă prin tehnologii speciale pe folii foarte subţiri. La lovirea acestei folii, când străpung acest strat, neutrinii eliberează energie.

Secretul acestei tehnologii constă în geometria stratului – văzută la nivel microscopic - şi în rezonanţa care se declanşează atunci când o parte dintre neutrini pun în vibraţie particulele acestei materii. Prin rezonanţă, sistemul generează o energie foarte puternică.

Cercetătorii de la Neutrino Group au stivuit 500 astfel de folii de dimensiunea unei coli de format A4, formând un „pachet de energie”. La celulele solare de aceeaşi grosime, doar stratul cel mai superficial poate fi folosit pentru a genera electricitate. Dar tehnologia neutrino utilizează toate cele 500 de folii stivuite. Eficacitatea acestei tehnologii este mult mai mare. Dintr-un „pachet de energie” ies câteva cabluri, care alimentează diferiţi utilizatori.

Patru astfel de „pachete de energie” produc aproximativ 5 kilowaţi de energie. Se pot instala câteva dispozitive în locuinţă sau în beci şi problema alimentării cu energie electrică poate fi rezolvată în acest fel. O gospodărie medie consumă mai puţin de 10 kilowaţi-oră de energie electrică pe zi. Deoarece consumul de energie al unei gospodării nu este uniform, o putere de 5-10 kilowaţi este suficientă.

Ne vedem deodată – nu pentru prima dată - înzestraţi cu o sursă gratuită de energie. Vom îndrăzni să o utilizăm? Cum o vom folosi? Din păcate, omul mai întâi a folosit aproape orice invenţie în scop distructiv. Vom reuşi de această dată să luăm o altă cale?

O aplicaţie cu un impact enorm asupra mediului şi al buzunarului oamenilor: a fost proiectată o maşină care funcţionează cu această sursă de energie aproape gratuită. Este o maşină integral electrică, care nu mai are nevoie de baterii, care necesită un oarecare timp de reîncărcare.

Pe lângă faptul că putem beneficia de energie gratuită, aceste sisteme mai au şi alte avantaje. Sunt sisteme descentralizate. Nu sunt necesare centrale electrice mari şi nici nu este nevoie de un sistem de transport al electricităţii de la producător la utilizator.

Ne vedem deodată – nu pentru prima dată - înzestraţi cu o sursă gratuită de energie. Vom îndrăzni să o utilizăm? Cum o vom folosi? Din păcate, omul mai întâi a folosit aproape orice invenţie în scop distructiv. Vom reuşi de această dată să luăm o altă cale?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură