Netanyahu versus Obama: Kerry va fi "probabil" plecat din oraş în timpul vizitei lui Netanyahu

John Kerry, 17 ianuarie 2014
John Kerry, 17 ianuarie 2014 (Alex Wong / Getty Images)

Vizita premierului israelian Benjamin Netanyahu la o sesiune comună a Congresului SUA în 3 martie, pentru a susţine un discurs în legătură cu pericolul programului nuclear iranian, i-a înfuriat pe câţiva dintre membrii democraţi ai Congresului.

Astfel, numărul democraţilor care vor boicota discursul premierului israelian se ridică ridicat la 15 sau 16, în rândul acestora aflându-se vicepreşedintele american Joe Biden sau chiar secretarul de stat John Kerry.

Când a fost întrebată în legătură cu neparticiparea lui Kerry la discursul lui Netanyahu datorită circumstanţelor din jurul vizitei acestuia în SUA, Jen Psaki, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american a declarat că John Kerry va lipsi pentru că are anumite angajamente şi probabil va fi plecat din oraş.

Aceste circumstanţe se referă la faptul că vizita a fost lansată de speakerul Camerei Reprezentanţilor John Boehner, după ce preşedintele american Barack Obama a avertizat că se va opune iniţierii oricărei legi privind aplicarea de sancţiuni suplimentare împotriva Iranului – care se află în negocieri cu grupul P5+1 în vederea încheierii un acord final şi cuprinzător în privinţa programului său nuclear.

Totuşi, Psaki s-a bâlbâit puţin când a fost întrebată de un reporter AP în privinţa straniei coincidenţe că atât vicepreşedintele ţării cât şi secretarul de stat vor trebui să călătorească şi vor lipsi de la controversata vizită a premierului israelian. Psaki a declarat că este posibil ca vicepreşedintele Biden să fie în Panama pentru a participa la intrarea în funcţie a noului guvern panamanez.

În acelaşi timp, Psaki a ţinut să îi reasigure pe reporteri că neparticiparea lui Kerry şi a lui Biden la discursul lui Netanyahu nu este ceva intenţionat sau direcţionat împotriva liderului israelian.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe