Netanyahu va participa la parada Zilei Victoriei din Moscova. Discuţii cu Putin

Premierul israelian Benjamin Netanyahu
Premierul israelian Benjamin Netanyahu (Getty Images)

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acesta se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova în 9 mai, pentru a discuta despre diverse probleme regionale.

Întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc la Kremlin după ce premierul israelian va participa la parada organizată cu ocazia Zilei Victoriei, care marchează aniversarea victoriei sovieticilor împotriva naziştilor, potrivit declaraţiei.

Netanyahu s-a alăturat preşedintelui american Donald Trump în apelurile sale ca “breşele” existente în acordul nuclear iranian să fie remediate. Trump a avertizat că în caz contrar, va scoate SUA din acord, conform RFE/RL.

SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania au semnat acordul în 2015, pe baza căruia Iranul beneficiază de o relaxare a sancţiunilor internaţionale în schimbul restricţionării semnificative a programului său nuclear.

Semnatarii acordului au cerut Washingtonului să rămân parte a înţelegerii, precizând că aceasta este cea mai bună cale pentru a împiedica Iranul să obţină arme nucleare. Totuşi, aliaţii occidentali şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la o parte dintre termenii acordului.

De asemenea, Israelul şi-a exprimat temerile cu privire la prezenţa militară tot mai intensă a Iranului în Siria, unde ruşii şi iranienii îl susţin pe preşedintele Bashar al-Assad în războiul civil ce durează de peste 7 ani. SUA şi Turcia susţin grupurile rebele care se opun guvernului Assad. Dar, în acelaşi timp, ambele tabere au declarat un obiectiv comun: înfrângerea grupului jihadist Statul Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe