Netanyahu se întâlneşte cu secretarul de stat american Mike Pompeo

Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va avea luni o convorbire, la Bruxelles, cu secretarul de stat american Mike Pompeo, a susţinut într-o declaraţie biroul premierului, potrivit Reuters.

Declaraţia precizează că întâlnirea a fost aranjată săptămâna trecută, iar pe agendă sunt “evoluţiile din regiune”, fără a furniza alte detalii. Pompeo este un critic dur al programului nuclear iranian şi a condamnat sâmbătă cel mai recent test de rachetă efectuat de Republica Islamică.

La întâlnirile cu oficiali internaţionali, Netanyahu abordează deseori problema stopării ambiţiilor nucleare ale Iranului. De asemenea, Israelul consideră că mişcările Teheranului de a crea baze în Siria sunt un pericol regional.

Premierul va fi însoţit de şeful agenţiei israeliene de spionaj, Mossad, de ataşatul militar şi de consilierul israelian pentru securitate naţională, potrivit declaraţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe