Netanyahu postează şi şterge rapid o ştire în care susţine că urmăreşte un “război cu Iranul”

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu (Getty Images)

În cursul zilei de miercuri, contul oficial şi verificat de Twitter al premierului israelian Benjamin Netanyahu a precizat că acesta se află în Varşovia pentru a participa la summitul condus de SUA pe tema Orientului Mijlociu, cu obiectivul de a “promova interesul comun în ceea ce priveşte un război cu Iranul”, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Mesajul a fost postat într-o conversaţie pe Twitter privind întâlnirile lui Netanyahu cu delegaţi arabi la conferinţa iniţiată de SUA care, iniţial, a fost prezentată ca fiind axată pe “promovarea în viitor pacea şi securitatea în Orientul Mijlociu”. De asemenea, AP a confirmat postarea lui Netanyahu, care a generat rapid o serie de speculaţii şi titluri de ştiri cu privire la ceea ce părea a fi o declaraţie de război.

AP a notat că declaraţia a fost publicată la scurt timp după întâlnirea premierului israelian cu ministrul de Externe al Omanului: “Premierul israelian afirma că plănuieşte să lucreze cu ţările arabe la o conferinţă pe tema Orientului Mijlociu, susţinută de SUA ce are loc în Varşovia, concentrându-se pe ‘interesul comun al unui război cu Iranul’.

După ce mesajul a rămas online aproximativ o oră, a fost şters şi înlocuit cu aceeaşi declaraţie doar că, în locul expresiei “război cu Iranul”, noua postare făcea referire la “combaterea Iranului”.

Deşi biroul premierului israelian nu a făcut o declaraţie imediată, Yair Rosenberg de la Tablet Magazine a încercat să descrie situaţia ca o gafă neintenţionată.

“Ei au postat pe contul de Twitter o traducere greşită în limba engleză şi acum purtătorul de cuvânt face corecţii”, a precizat Rosenberg.

Dar se pare că redactorii de ştiri au văzut cel puţin o greşeală “freudiană” crucială şi foarte revelatoare şi titluri multor articole au inclus declaraţia iniţială, cea a “războiului cu Iranul”.

De asemenea, AP şi-a încheiat raportul cu următoarele rânduri: “SUA a descris conferinţa ca o întâlnire pe tema păcii şi securităţii regionale. Însă Netanyahu şi ţările din Golf sunt dornice să se concentreze pe Iran”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe