Netanyahu: Israelul a dejucat “zeci de atacuri teroriste majore” asupra Europei

Premierul israelian Benjamin Netanyahu
Premierul israelian Benjamin Netanyahu (Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că Israelul a împiedicat “câteva zeci de atacuri teroriste majore” în Europa, inclusiv comploturi privind folosirea unor companii aeriene civile într-un atac, potrivit unor comentarii recente.

În convorbiri cu diplomaţi internaţionali în Ierusalim, Netanyahu a dezvăluit că Israelul a ajutat la dejucarea a zeci de potenţiale atacuri teroriste care ar fi vizat o serie de ţări din Europa.

“Cu ajutorul serviciilor noastre de spionaj, am furnizat informaţii care au dus la oprirea câtorva zeci de atacuri teroriste majore, multe dintre ele în ţări europene”, a fost citat premierul israelian afirmând.

Unele dintre atacurile pe care le-ar fi prevenit serviciile de informaţii ale Israelului ar fi fost “atacuri în masă” de o mare varietate, potrivit declaraţiei lui Netanyahu.

“Unele dintre acestea ar fi fost atacuri în masă, de tipul celor mai rele pe care le-aţi avut pe teritoriul Europei sau chiar mai rele, pentru că ar fi implicat aviaţia civilă. Israelul a împiedicat acest lucru şi, prin urmare, a ajutat la salvarea vieţii multor europeni”, a precizat premierul israelian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe