Netanyahu îl acuză pe Erdogan că ucide oameni nevinovaţi

Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a acuzat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan că ucide oameni nevinovaţi.

Netanyahu a făcut remarcile în timpul unei conferinţe de presă cu preşedintele francez Emmanuel Macron, duminică în Paris, ca răspuns la criticile liderului turc privind forţa “disproporţionată” folosită de israelieni împotriva manifestanţilor palestinieni.

Palestina este în prezent scena unor ciocniri violente care au izbucnit după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că recunoaşte Ierusalimul ddrept capitală a Israelului.

“Nu sunt obişnuit să primesc lecţii de moralitate de la un lider care bombardează săteni kurzi în Turcia sa nativă, care închide jurnalişti… care ajută teroriştii să ucidă oameni nevinovaţi”, a afirmat Netanyahu.

“Acela nu este un bărbat care să ne ţină prelegeri”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, Trump a făcut anunţul privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, anunţând că va muta Ambasada SUA din Tel Aviv în Ierusalim.

Anunţul făcut de Trump a declanşat demonstraţii în teritoriile palestiniene ocupate în Liban, Iran, Turcia, Egipt, Iordania, Tunisia, Algeria, Irak, Maroc şi alte ţări musulmane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe