Netanyahu din nou la Moscova, pentru întâlniri cu Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin (st) şi premierul israelian Benjamin Netanyahu, septembrie 2015.
Preşedintele rus Vladimir Putin (st) şi premierul israelian Benjamin Netanyahu, septembrie 2015. (Captură Foto)

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova pentru a discuta luni, luni, despre problemele războiului din Siria.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri vor discuta despre "cooperarea ruso-israeliană în domeniile comerţului, economic, cultural şi umanitar, precum şi despre unele probleme internaţionale şi regionale, inclusiv situaţia din Orientul Mijlociu şi din Siria".

Netanyahu a fost citat de TASS, spunând că în cadrul reuniunii vor fi discutate şi "consolidarea coordonării dintre armata israeliană şi forţele armate ruseşti asupra Siriei, precum şi o serie întreagă de probleme importante pentru securitatea Israelului".

În ultimii ani, Israelul a atacat frecvent obiective militare în Siria, fiind în special îngrijorat de influenţă tot mai mare pe care o are în zonă Iranul sprijinit de Kremlin.

Atacurile israeliene sunt considerate de către adversarii săi drept o încercare de a susţine grupurile teroriste care au suferit înfrângeri în lupta împotriva forţelor guvernului sirian.

Damascul spune că Israelul şi aliaţii săi occidentali şi regionali ajută grupurile teroriste Takfiri care operează în interiorul ţării arabe, în timp ce armata regimului din Tel Aviv efectuează atacuri sporadice împotriva forţelor guvernamentale siriene.

Regimul israelian a creat chiar spitale de câmp pentru a trata militanţii răniţi evacuaţi din Siria.

Armata siriană a confiscat în mod repetat cantităţi mari de arme israeliene şi echipamente militare avansate de la grupuri militare din Siria.