Nepotismul Noii rome: ginerele lui Trump pe post de consilier senior în administraţie - surse

Jared Kuschner împreună cu Ivanka Trump
Jared Kuschner împreună cu Ivanka Trump (Bobby Bank/WireImage/Getty Images via JTA)

Preşedintele ales Donald Trump îşi va numi ginerele într-un post de consilier senior în cadrul administraţiei, conform unor surse multiple de la Washington.

Reporterul Michael Allen de la Politico a declarat luni că soţul Ivankăi Trump, Jared Kushner, va servi în administraţia lui Trump.

Un oficial al echipei de tranziţie a magnatului american a confirmat şi el pentru NBC că Jared Kushner, 35 de ani, va fi numit consilier senior.

Fiind proprietarul principal al mai multor companii de imobiliare - grupul Kushner Companies - tânărul antreprenor a fost implicat recent într-o tranzacţie cu o companie apropiată de regimul comunist chinez, cu care socrul său tocmai a început un război al declaraţiilor.

Jared Kushner a angajat compania de avocatură WilmerHale pentru a se asigura că va reuşi să îşi păstreze atât compania, cât şi să funcţioneze în cadrul noii administraţii.

După victoria sa în alegeri pe 8 noiembrie, Donald Trump a insistat ca Jared Kushner să fie prezent în timpul informărilor prezidenţiale zilnice, deşi nu are certificatele de securitate necesare.

Prezenţa lui Kushner şi a Ivankăi Trump în timpul unei întâlniri cu premierul japonez Shinzo Abe a atras critici atât din partea serviciilor de informaţii cât şi din partea analiştilor politici.

Numirea lui Jared Kushner ar putea încălca o lege anti-nepotism din 1967, care interzice autorităţilor federale să ofere poziţii rudelor în agenţiile subordonate.

Kushner provine dintr-o familie de evrei ortodocşi din New Jersey şi a absolvit cu onoruri un liceu privat yeshiva până în 1999.

Conform jurnalistului de investigaţie Wayne Madsen, ginerele lui Donald Trump are relaţii strânse cu partidul Likud din Israel.

Ivanka Trump este cea mai mare fată a magnatului american. Ea lucrează pentru Trump Organization, are trei copii şi o companie de îmbrăcăminte.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe