Nepot al fostului preşedinte Băsescu, condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă

Dragoş Băsescu
Dragoş Băsescu (agentia.org)

Nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, Dragoş Băsescu, a fost condamnat, marţi, de către magistraţii Tribunalului Bucureşti la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia a fost pronunţată de instanţa de fond.

Dragoş Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA la finele lui octombrie 2015 de DNA, fiind acuzat că a cerut un milion de euro de la un om de afaceri, în schimbul unei presupuse intervenţii la DIICOT pentru soluţionarea favorabilă a dosarului acestuia.

În acelaşi dosar a fost acuzat de complicitate la trafic de influenţă omul de afaceri Ciprian Nistor, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în altă cauză, relatează Gândul.

Potrivit rechizitoriului DNA, în data de 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, împreună cu Nistor Ciprian, i-a cerut unui om de afaceri 500.000 de euro pentru o soluţie de respingere a arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea pe acesta din urmă. Nepotul fostului preşedinte a mai cerut 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne