Negoiţă, declaraţia zilei: "Şi eu simt nevoia uneori să ies în Piaţa Victoriei pentru a protesta"

Atacat de Liviu Pleşoianu, Robert Negoiţă reacţionează, pe Facebook, pretinzându-se un primar al tuturor cetăţenilor din Sectorul 3 mai degrabă decât un primar PSD şi susţinând că şi lui îi vine să protesteze în Piaţa Victoriei nemulţumit de probleme care ţin, finalmente, de PSD.
Robert Negoita - Primarul Sectorului 3
Robert Negoita - Primarul Sectorului 3 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Criticat de Liviu Pleşoianu după ce a susţinut că oamenii care ies în Piaţa Victoriei sunt aceia care au rămas fără speranţă, iar aceasta se întâmplă din cauza unor ticăloşi care nu-şi fac treaba sau şi-o fac prost, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă revine cu o postare şoc pe Facebook. Mai exact, pe lângă faptul că îi reaminteşte lui Pleşoianu - politician care şi-a exprimat intenţia de a candida la preşedinţia ţării - că n-ar trebui să semene dezbinare şi ură, Negoiţă mai susţine că şi lui îi vine să protesteze uneori în Piaţa Victoriei faţă de lipsa transparenţei în cheltuirea banului public şi faţă de lipsa unui cadru legislativ coerent şi clar.

"Stimate domnule Pleşoianu, cetăţenii care protestează în Piaţa Victoriei sunt români. Adică tocmai oamenii cărora vă doriţi să le fiţi Preşedinte. În calitate de primul om al unui stat, aşa cum vreţi să ajungeţi, sarcina dumneavoastră este să îi reprezentaţi echidistant şi corect pe toţi cetăţenii respectivului stat. Mai mult, să nu semănaţi ură şi nici să nu încurajaţi un comportament care să ducă la dezbinare.

Cât despre declaraţia mea, da, este o afirmaţie în care cred şi care nu prezintă vreun punct de vedere nou. Eu am fost şi rămân consecvent şi mereu am susţinut că este nevoie ca noi toţi, din administraţia locală, centrală sau simplii cetăţeni, să ne facem treaba corect şi serios.

Aş vrea să reiterez ceea ce am spus şi cu alte ocazii. Da, şi eu simt nevoia uneori să ies în Piaţa Victoriei şi vă voi enumera două dintre nemulţumirile mele, implicit motivele pentru care aş face asta:

1) lipsa transparenţei în ceea ce înseamnă cheltuirea banului public şi în ceea ce ţine de procesul decizional
2) lipsa unui cadru legislativ coerent şi clar, care să ne ajute să ne facem treaba fără blocaje, în mod transparent, rapid şi corect", scrie, pe Facebook, Negoiţă.

În postare sa, Negoiţă mai susţine că el nu este “primar PSD” ci Primarul Sectorului 3, deci al tuturor cetăţenilor din Sectorul 3 şi îl acuză pe Pleşoianu că încearcă să-i instige pe români împotriva sa.

"În final, stimate domnule Pleşoianu, v-aş mai preciza faptul că şi eu sunt român şi, implicit, prin dorinţa de a fi Preşedinte, dumneavoastră vă doriţi să mă reprezentaţi şi pe mine. Eu cred că nu intenţionaţi, prin urmare, să-i instigaţi pe alţi români împotriva mea. Şi că aveţi capacitatea, încă de pe acum, în aşteptarea solemnului moment al depunerii unui jurământ la Cotroceni, aşa cum ţintiţi, să fiţi un model şi un mediator între puterile statului, între stat şi societate, precum şi între noi toţi, cetăţenii români", concluzionează Negoiţă.

Reamintim că, după ce Negoiţă a susţinut că "oamenii care ies în Piaţa Victoriei sunt aceia care au rămas fără speranţă, iar aceasta se întâmplă din cauza unor ticăloşi care nu-şi fac treaba sau şi-o fac prost", Liviu Pleşoianu, politician care intenţionează - sau cel puţin aşa susţine - să candideze la Preşedinţia ţării, i-a cerut acestuia să-ai clarifice situaţia, sugerând că edilul nu se mai consideră primar PSD şi a aderat la ideologia rezist.

„Primarul #NEGOIŢĂ de la Sectorul 3: "Oamenii care ies să se bată în Piaţa Victoriei din punctul meu de vedere sunt aceia care au rămas fără speranţă, iar treaba asta se întâmplă din cauza unor ticăloşi care nu-şi fac treaba sau o fac prost... ". Acum, domnule #Negoiţă, nu ştiu cum să facem... Având în vedere că principalele... sloganuri scandate în Piaţa Victoriei au fost "PSD - Ciu.a roşie" şi "MU.E PSD", există doar două posibilităţi: 1. Fie dvs. nu vă mai consideraţi primar PSD şi tocmai ce ne-aţi anunţat că aţi aderat la ideologia #Rezist (exprimată complex prin sloganurile de mai sus); 2. Fie vă consideraţi în continuare primar PSD şi tocmai ce ne-aţi anunţat că vă regăsiţi în propria teorie: . Vă rugăm să clarificaţi situaţia", a scris Pleşoianu.