Negocierile în format „5+2” de la Bratislava privind reglementarea transnistreană au fost întrerupte

(gov.md)

Runda de negocieri în formatul „5+2” privind problema transnistreană care a avut loc la Bratislava au fost întrerupte, fără a fi votat procesul verbal al întrunirii.

Potrivit agenţiei ruse TASS, ambasadorul cu misiuni speciale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Serghei Gubarev a informat că participanţii la runda de negocieri au decis „să oprească ceasul”.

„Aceasta înseamnă că discuţiile nu au fost duse până la capăt şi vor fi continuate când, printr-un acord comun, vor fi desemnate data şi ora. Motivul este unul foarte simplu. Părţile nu au reuşit să ajungă la un compromis în privinţa chestiunilor examinate”, a precizat Gubarev.

În perioada 08-10 octombrie la Bratislava, sub egida Preşedinţiei Slovaciei în OSCE, s-a desfăşurat o nouă reuniune oficială a Conferinţei permanente pe probleme politice in procesul de reglementare transnistreană (formatul de negocieri „5+2”).

Delegaţia R. Moldova a fost condusă de vicepremierul pentru reintegrare Vasilii Şova care informează într-un comunicat că „dat fiind necesitatea purtării unor consultări adiţionale pe marginea aspectelor discutate la prezenta rundă de negocieri şi formalizării acestora într-un protocol al şedinţei care să traseze direcţiile primordiale de activitate pentru perioada următoare, dialogul actorilor formatului de negocieri „5+2” va continua pe platforma conferinţei bavareze pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii, planificată să se desfăşoare pe parcursul lunii noiembrie curent.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe