Negocierile ALDE-PSD au eşuat. Social-democraţii, convocaţi la un CEx fulger la Guvern

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Călin Popescu Tăriceanu / Facebook)

Negocierile dintre preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi premierul Viorica Dăncilă pe tema continuării guvernării împreună au eşuat, premierul nevenind cu o propunere de restructurare a guvernului sau cu un nou program de guvernare aşa cum ceruse ALDE, au declarat surse politice pentru Mediafax.

La discuţiile de astăzi, ALDE ar fi reproşat PSD că în continuare girează un buget nerealist, programul de guvernare se bazează pe lucruri care nu pot fi făcute, iar restructurarea cerută, implicit reducerea secretarilor de stat, nu este realizată.

După întâlnirea Tăriceanu - Dăncilă de astăzi, liderii ALDE vor discuta următorii paşi de urmat în şedinţă de Birou Politic Central ce va avea loc începând cu ora 16.00. Având în vedere că niciuna dintre cerinţele ALDE nu a fost respectată, nu este exclus ca decizia să fie ieşirea de la guvernare, susţine sursa citată. Mai mult, în cadrul şedinţei de astăzi se va vota alianţa electorală cu Pro-România ori, reamintim, Victor Ponta condiţionase o alianţă de ieşirea ALDE de la guvernare.

Mai mult, astăzi, preşedintele tineretului ALDE, Claudiu Daniel Catana, transmitea public, printr-o postare pe Facebook, că va vota pentru ieşirea de la guvernare a formaţiunii sale în şedinţa de azi a conducerii partidului pentru alianţa cu Pro România.

La rândul lor, social-democraţii se vor întruni şi ei de urgenţă, luni, în şedinţa CEx, începând cu ora 17.00, la Palatul Victoria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne