Negocieri în culise. Dodon despre expulzarea profesorilor în Turcia: Presa a căzut în speculaţii politice sterile

Expulzarea cetăţenilor de origine turcă care nu l-au susţinut pe Erdogan este preţul pe care îl plăteşte Dodon pentru Preşedinţia împrejmuită de două garduri. Numai un Dodon poate negocia lucruri care nu sunt negociabile, afirmă Maria Ciobanu.
Igor Dodon
Igor Dodon (presedinte.md)

În contextul reţinerii şi expulzării din Republica Moldova a profesorilor de origine turcă din reteaua liceelor ”Orizont”, preşedintele Igor Dodon susţine că presa de la Chişinău fără a aştepta explicaţiile instituţiilor, ar fi căzut în interpretări gratuite şi speculaţii politice sterile.

”Nu mă mai uimesc de standardele duble ale presei. Au fost expulzări mai urâte, pe criterii strict politice. A diplomaţilor ruşi, de exemplu, la solicitarea Londrei. Guvernarea a executat atunci cerinţa occidentalilor, iar presa a tăcut sau a aplaudat”, comentează şeful statului pe pagina sa de socializare.

Deputata PLDM, Maria Ciobanu notează că ”Dodon se vede deja sultan al Republicii Federale Moldova... Palatul este gata, împrejmuit de două garduri. Recep Tayyip Erdogan în acest fel se răzbună pe profesorii, care nu l-au susţinut în alegeri, iar SIS-ul nostru aservit puterii, le-a înaintat şi învinuirea: terorişti.”

Parlamentara a mai ţinut să sublinieze că acesta este preţul pe care trebuie să-l plătească Dodon pentru "generozitatea" preşedintelui Turciei. ”Numai un Dodon poate negocia lucruri care nu sunt negociabile... Igor Dodon merită nu numai alungat de la Preşedinţie, ci şi din statul Republica Moldova!”

”Plahotniuc va proceda la fel cu profesorii, medicii etc., care nu vor vota cu el. Nişte ticăloşi, ajunşi prin fraudă la cârma statului, prin bani murdari veniţi de aiurea, azi au prezentat o mostră autentică de stat capturat. Cine suntem noi, dacă nu putem opune rezistenţă acestor călăi, pentru care contează doar propria lor securitate? Cine se va mai încumeta să intre pe teritoriul unui stat în care drepturile omului există doar pe hârtie?”, a conchis Maria Ciobanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe