Negaţioniştii nu se lasă. Vor ca Renate Weber să îi apere de legea carantinei. Mini-protest în Victoriei

Protest
Protest (Captura Video)

În timp ce numărul infectărilor creşte, iar medicii nu mai prididesc trăgând semnale de alarmă asupra importanţei respectării măsurilor de prevenţie, câteva zeci de protestatari contra presupusei "dictaturi medicale" au ieşit din nou duminică în Piaţa Victoriei să-şi exprime nemulţumirea faţă de legea Carantinei.

Avocatul Dan Chitic le-a cerut acestora să meargă, de luni, la sediul Avocatului Poporului pentru a-i arăta lui Renate Weber că o susţin, relatează Aktual24.ro.

„Suntem ultimii rezistenţi în faţa tiraniei. Vă rog să mergem începând de mâine la sediul Avocatului Poporului să facem un lanţ uman, un scut uman. Are nevoie de ajutorul nostru, are nevoie să vadă că suntem alături de Avocatul Poporului. Este ultima noastră şansă ca această lege aberantă să fie atacată la CCR”, a declarat Chitic, căţărat pe un scaun, în Piaţa Victoriei.

 width=Manifestanţii prezenţi în Piaţă au scandat „Jos nazismul” şi „Libertate, libertate”.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, sâmbătă, Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, informează Administraţia Prezidenţială. Adoptată după zile în şir de dezbateri, legea prevede că măsura carantinei persoanelor se instituie pe baza afirmaţiilor ştiinţifice oficiale şi a definiţiei de caz, la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau în spaţiul desemnat de autorităţi cu privire la persoanele suspecte a fi infectate său purtătoare ale unui înalt agent patogen care: a) sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat, pe baza datelor epidemiologice transmise la nivel naţional, european şi internaţional de către organismele în domeniu; b) au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată a fi infectată de o boală infecto-contagioasă.

Izolarea la domiciliu se instituie dacă riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus.

Izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată nu poate fi dispusă în situaţiile în care informaţiile ştiinţifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere şi rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv într-o unitate sanitară sau o locaţie alternativă ataşată acesteia.

Legea mai prevede că izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive specifice definiţiei de caz, precum şi pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen, chiar dacă acestea nu prezintă semne şi simptome sugestive.

Reamintim că numărul de infectări raportat de oficiali este în creştere, că se vorbeşte deja de unităţi mobile pentru terapie intensivă căci unele secţii s-au umplut deja.

Recent, Dr. Emilian Popovici, epidemiolog şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie avertiza că, în cazul în care se va menţine numărul bazal de reproducere la 1,1, pe data de 14 septembrie “ne vom confrunta cu aproximativ 1.880 de infecţii noi în fiecare zi şi cu o corespondenţă în Terapia Intensivă de aproximativ 1.149 de cazuri, faţă de cele 200 şi ceva care sunt acuma”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne