Neamţu: Riscurile ocupării scaunului de la Cotroceni de prietenul Beijingului şi al Moscovei, Victor Ponta

Mihail Neamţu
Mihail Neamţu (Epoch Times România)

În contextul în care Rusia s-ar putea să devină vecină cu România, iar SUA încearcă să-şi consolideze prezenţa în ţara noastră, preşedintele Noua Republică Mihai Neamţu a atras atenţia, marţi seară, asupra pericolului care îl reprezintă pentru România ocuparea scaunului de la Cotroceni de către Victor Ponta, „prietenul Beijingului şi al Moscovei”.

„Invazia rusă în Crimeea pare că a distrus iluziile pe care guvernarea Obama le avea în legătură cu Putin. SUA realizează că Rusia nu va dori să se oprească în Crimeea, iar Moscova doreşte ca Transnistria să nu fie prinsă între Ucraina şi România. Soluţia lui Putin ar fi să ofere regimului de la Tiraspol o ieşire la Marea Neagră, un culoar care ar ajunge la gurile Dunării şi ar face ca România să devină vecină cu Federaţia Rusă. De aceea, prezenţa militară americană pe aeroportul Kogălniceanu va creşte cu 600 de militari, precum şi avioane pentru misiuni specifice”, a precizat Mihail Neamţu.

Traian Băsescu a anunţat marţi că SUA îşi va suplimenta numărul de soldaţi aflaţi pe teritoriul României, precum şi flota de avioane, în vederea extinderii operaţiunilor militare de la baza Mihail Kogălniceanu. Statele Unite urmează să trimită un contingent de 600 de militari la baza din judeţul Constanţa, numărul total de soldaţi aflaţi pe teritoriul României urmând să ajungă astfel la 1.600.

„Statele Unite doresc să-şi consolideze prezenţa politică, economică şi militară în România, în acest context, dar au o problemă: ce pot să mai facă dacă prietenul Beijingului şi al Moscovei, plagiatorul Victor Viorel Ponta, căpetenia puciştilor din vara lui 2012, va ajunge preşedintele României şi implicit comandantul suprem al forţelor armate? Răspunsul ar fi: "mai nimic". Doar alegătorii pot evita ca România să devină un avanpost al lui Putin”, a subliniat Neamţu.

Traian Băsescu declara recent, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Haga cu prilejul Summitului Securităţii Nucleare, că abordările sale tradiţionale din regiune nu s-au schimbat, iar parteneriatul strategic cu SUA este de „neînlocuit”, acuzându-l voalat pe premierul Victor Ponta că „se împrăştie în diverse direcţii zâmbind, spre Est şi spre Asia” punând în pericol securitatea naţională.

"Oricine încearcă să se împrăştie în diverse direcţii zâmbind spre Est şi spre Asia. Nu trebuie să dăm totul chinezilor. Ce, americanii nu au servicii telecom? Putem face afaceri cu toată lumea. Securitatea noastră ţine de parteneriatul cu SUA şi de apartenenţa la NATO”, a precizat şeful statului.

Preşedintele a făcut aluzie la compania chineză Huawei, acuzată de spionaj cibernetic în alte ţări, care, potrivit unui memorandum semnat în luna noiembrie de Guvernul Ponta şi guvernul chinez, ar urma să participe la construcţia unor sisteme IT, critice pentru siguranţa naţională.

„Parteneriatul strategic cu SUA nu îmbracă doar securitatea militară, ci şi aspectele dezvoltării economiei româneşti, numai că acum ne încurcăm, creăm confuzie, vrem cu China, vrem cu SUA? Mă îndoiesc că SUA nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie în România, de ce trebuie să ne vulnerabilizăm?”, a întrebat şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne