"Ne îndreptăm spre Rusia. Au gazat oamenii fără discernământ" - a patra zi de proteste în Piaţa Victoriei [video]

Guvernul Dăncilă trebuie să plece, împreună cu toată conducerea Jandarmeriei şi toţi cei responsabili pentru măcelul făcut la mitingul Diasporei, solicită protestatarii din Piaţa Victoriei, care au revenit pentru o nouă seară de proteste.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

UPDATE ora 22:20 - Protestul pare să se apropie de final. Oamenii încep să plece spre casele lor, mâine fiind zi lucrătoare. Atmosfera este în continuare paşnică protestul fiind unul clasic #rezist, cu mulţi familişti însoţiţi de copii.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

* * *

UPDATE ora 21:00. Miile de protestatari din faţa Guvernului şi-au aprins luminile telefoanelor mobile şi s-a cântat imnul naţional.

Se scandează puternic: "Hoţii, hoţii!", "PSD, ciuma roşie!" , "Demisia!" şi România, trezeşte-te!".

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

* * *

UPDATE ora 20:30. În centrul Pieţei Victoria flutură un mare steag al Uniunii Europene.

"Guvernul nostru pune în pericol statul de drept, nu trebuie să lăsăm treaba asta să se întâmple. Ne îndreptăm spre Rusia, dar noi vrem în Uniunea Europeană. S-a întâmplat un abuz de putere extraordinar, au gazat oamenii fără discernământ. Nu înţeleg de ce au făcut în halul ăsta de mare violenţă. A fost groaznic! Lumea era tare speriată. Apă, tunuri, gaze de toate modelele. E mai mult decât trist, e dictatură aproape, adică, dacă ajugem în 2018 să ni se întample asta... e dreptul nostru, avem voie să ne manifestăm indignarea faţă de un Guvern care guvernează execrabil", a declarat o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

* * *

UPDATE ora 20:00. Mulţimea scandează "PSD, ciuma roşie!", "Cuib de hoţi şi de mafioţi!", "Demisia!".

"N-aş fi crezut în viaţa mea. Mie personal mi-a trecut moartea pe la ureche, pentru că eu am probleme de respiraţie. PSD e vinovat pentru asta, începând de la Dragnea, până la femeia de serviciu, sunt împreună în acest grup infracţional organizat. Are un tupeu inimaginabil acest PSD, inimaginabil. Sper ca Dragnea să fie arestat în toamnă să mai tragem o gură de aer. Dar rămân ceilalţi", a declarat, pentru Epoch Times, un protestatar venit din Italia pentru a a-şi exprima nemulţumirea faţă de politicile coaliţiei PSD-ALDE.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

* * *

Protestatarii s-au întors, luni seară, în Piaţa Victoriei, pentru a cere demisia Guvernului Dăncilă şi pedepsirea celor vinovaţi pentru abuzurile Jandarmeriei împotriva poporului.

Este a patra seară consecutivă de proteste, după marele miting al Diasporei de vineri care a fost "înăbuşit" de Jandarmerie.

"Am venit aici pentru democraţie, pentru că nu se poate cu acest Guvern, care nu face nimic pentru ţară. Toată lumea bine intenţionată vede cum e ţara asta. Doar cei răi, profitori, nu vor democraţie. Prin furt, prin minciună, prin tot ceea ce fac ei, lor le este bine aşa, pentru că toţi mănâncă din această farfurie mizerabilă, în detrimentul românilor. Noi din afară vedem foarte uşor diferenţa în tot", a afirmat un protestatar.