Nazare: Nica a preluat de la "briliantul" Teodorovici manualul de propagandă în domeniul fondurilor europene

Alexandru Nazare.
Alexandru Nazare. (www.alexandrunazare.ro)

Propaganda premierului Victor Ponta nu poate muşamaliza pierderea a 7 miliarde de euro din fonduri europene, a declarat luni, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Alexandru Nazare, care a solicitat luarea unor măsuri urgente pentru minimizarea efectelor dezastrului care se întrezăreşte.

"Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a ratat un moment bun să tacă şi să facă, atunci când co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a reclamat probleme de absorbţie pe ambele bugete 2007-2013 şi 2014-2020. De la promisiunile că absorbim 100%, ale ministrului Teodorovici, nu cu mult timp în urmă, acesta a lăsat mai jos ştacheta la 80%, pentru ca Nica să le ducă undeva la 65%, aşadar ne întrebăm unde vom ajunge de fapt cu absorbţia, dacă în acest moment avem 55%?

Din păcate ministrul Nica a preluat de la predecesorul său, "briliantul" domn Teodorovici, manualul de propagandă în domeniul fondurilor europene, uitând să spună că la sfârşitul acestui an România pierde minimum 7 miliarde de euro sau că trei programe operaţionale sunt blocate. Nica ar trebui să profite de timpul limitat cât este premierul Ponta în ţară şi să fie preocupat cu organizarea unei şedinţe de guvern de urgenţă pentru relansarea absorbţiei, care stagnează pe ambele bugete 2007-2013 şi 2014-2020.", a precizat Alexandru Nazare.

România are nevoie de măsuri urgente pentru a minimiza pierderile, estimate la peste 7 miliarde de euro, dar şi pentru a începe cheltuiala efectivă din bugetul 2014-2020, a subliniat Nazare, evidenţiind că cel mai bun exemplu este infrastructura, "unde CNADNR are 1% absorbţie pe 2015, ca atare autostrada Sibiu-Piteşti, dacă nu ar fi fost sabotată de cuplul Ponta-Şova, acum ar fi putut fi în construcţie."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne