Navalnîi închis pentru 30 de zile pe motivul organizării protestelor împotriva lui Putin

Alexei Navalni, liderul opoziţiei ruse.
Alexei Navalni, liderul opoziţiei ruse. (Getty Images)

Liderul opoziţie ruse Alexei Navalnîi a fost condamnat la 30 de zile de închisoare pentru organizarea protestelor antiguvernamentale în masă ce au avut loc în ajunul învestirii oficiale a preşedintelui Vladimir Putin.

Navalnîi a fost unul dintre cei aproximativ 1.600 de manifestanţi arestaţi în timpul protestelor desfăşurate sub sloganul “El nu este ţarul nostru”, pe care politicianul le-a organizat în zeci de oraşe ale Rusiei în 5 mai.

O instanţă din Moscova i-a dat marţi o sentinţă de 30 de zile de închisoare lui Navalnîi pentru încălcarea repetată a normelor privind adunările publice şi pentru respectarea ordinelor poliţiei, a precizat site-ul de ştiri Media Zona.

Audierile iniţiale au fost amânate săptămâna trecută pentru a fi ascultate mărturiile unor ofiţeri de poliţie.

Mai multe birouri ale lui Navalnîi în Rusia au fost percheziţionate de poliţie şi, de la protestele din 5 mai, diverşi voluntari au fost arestaţi din diferite motive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe