Navă rusă de spionaj se scufundă în Marea Neagră după o coliziune

O navă rusă de spionaj s-a scufundat în Marea Neagră, în largul coastei Turciei, după ce coliziunea cu un cargobot a produs o gaură în carena sa, au declarat autorităţile turce şi ruse.
Nava rusească de spionaj Liman.
Nava rusească de spionaj Liman. (Captură Foto)

Toţi cei 78 de marinari aflaţi la bordul navei Liman se află în siguranţă după coliziunea de joi, care a avut loc la doar 40 km nord-vest de Strâmtoarea Bosfor, a precizat Autoritatea turcă de siguranţa coastelor. Echipajul cargobotului este, de asemenea, în siguranţă.

Autoritatea de coastă a declarat că 15 marinari ruşi au fost salvaţi din mare după coliziune, iar alţii au fost evacuaţi direct de pe navă.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că toţi membrii echipajului sunt în viaţă.

Coliziunea, care a avut loc din cauza ceţei şi în condiţii de vizibilitate redusă, a produs o gaură în nava rusă, a adăugat ministerul.

Cargobotul Youzarsif H., care naviga sub pavilionul Togo, “nu a suferit nicio pagubă substanţială şi a continuat să navigheze pe ruta sa”, a anunţat Autoritatea turcă de coastă.

Rapoarte media turceşti au precizat că cargobotul transporta aproximativ 8.000 de oi din România în Iordania.

Nava Liman aparţine Flotei ruseşti din Marea Neagră, ale cărei nave trebuie să treacă prin Bosfor pentru a desfăşura operaţiuni în afara Mării Negre.