Navă britanică de luptă trimisă în Golful Persic împotriva jihadiştilor Daesh

Marea Britanie îşi va intensifică rolul în lupta internaţională împotriva jihadiştilor din Statul Islamic prin trimiterea unui distrugător din clasa Type 54 în Golful Persic.
Distrugătorul britanic HMS Daring.
Distrugătorul britanic HMS Daring. (Captură Foto)

Nava de luptă HMS Daring din cadrul Marinei Regale Britanice va fi trimisă în Golful Persic pentru a ajuta la lupta împotriva Daesh (după cum mai este cunoscut grupul jihadist Statul Islamic), conform rapoartelor media publicate duminică.

Distrugătorul din clasa Type 45, unul dintre cele şase ale Marii Britanii, va ajuta la operaţiunile aeriene împotriva militanţilor islamişti oferind acoperire aeriană portavioanelor americane care desfăşoară avioane de luptă în Irak şi Siria. Nava britanică va părăsi Portsmouth în 2 septembrie şi va patrula pe unele dintre cele mai aglomerate linii de transporturi maritime de mărfuri din lume.

Acest tip de distrugător, care poate transporta un echipaj de 190 de persoane, a avut unele probleme în Golf deoarece nu a putut face faţă temperaturilor ridicate din zona respectivă.

HMS Daring va îndeplini un rol similar celui al lui HMS Defender la începutul acestui an.

Aceste nave de luptă sunt proiectate în principal pentru operaţiuni anti-aeriene şi anti-rachete, dar pot de asemenea să fie capabile să se apere împotriva dronelor. În luna iulie au apărut unele temeri în privinţa celor şase distrugătoare din clasa Type 45, în condiţiile în care acestea erau ancorate în Portsmouth şi nu se aflau în operaţiuni.

Secretarul britanic al Apărării Michael Fallon a declarat că “toate cele trei servicii armate aduc o contribuiţie vitală la înfrângerea Statului Islamic.

“Forţa Regală a Aviaţiei loveşte zilnic ţintele terestre teroriste; armata furnizează training în Irak în domeniul contra-explozibililor; iar Marina Regală ajută la protejarea portavioanelor coaliţiei în Golf în timp ce acestea lansează lovituri aeriene”, a susţinut Fallon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe