Nataţie: Michael Phelps, cel mai titrat sportiv olimpic, a impresionat la revenirea în competiţie

Înotătorul american, Michael Phelps.
Înotătorul american, Michael Phelps. (Chris Graythen / Getty Images for Visa)

Înotătorul american Michael Phelps, sportivul cel mai titrat din istoria olimpică, a lăsat o bună impresie la revenirea sa în bazin, clasându-se pe locul secund în proba de 100 m fluture din cadrul Marelui Premiu de la Mesa (Arizona), prima competiţie la care a participat după JO de la Londra.

Clasat pe primul loc în seria sa de calificare, Phelps a trebuit să se mulţumească în finală cu locul secund, fiind devansat de compatriotul său Ryal Lochte, cvintuplu campion olimpic, care s-a impus în 51sec.93/100.

Michael Phelps, care are în palmares 22 de medalii olimpice, între care 18 de aur, a fost înregistrat cu timpul de 52sec.13/100, destul de departe de recordul lumii în această probă, pe care l-a stabilit cu ocazia Campionatelor Mondiale din 2009 (49sec.82/100).

"Este 'fun' şi incredibil să revin, cu toate încurajările pe care le-am primit pe reţelele de socializare", a declarat campionatul american.

Înotătorul în vârstă de 28 ani a obţinut 8 titluri olimpice la Beijing, în 2008, înainte de a se retrage după JO 2012 de la Londra, competiţie la finalul căreia afirmase că nu mai doreşte să revină niciodată în competiţie.

El şi-a reluat, însă, în toamna trecută antrenamentele sub comanda lui Bob Bowman, antrenorul care i-a fost alături pe parcursul întregii sale carierei, dar asigură că nu ştie dacă va concura la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio.

"Vom vedea unde ne va conduce această experienţă", declarase el înaintea cursei, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Michael Phelps disputase ultima sa cursă pe 12 august 2012, în finala ştafetei de 4x100 m mixt de la JO 2012, pe care a câştigat-o împreună cu coechipierii săi americani. El urmează să concureze vineri în proba de 50 m liber din cadrul Grand Prixului de la Mesa.