Natalia Gavriliţa: Igor Dodon să spună din ce bani vor fi finanţate iniţiativele sociale pe care le propune

Este suspect faptul că Dodon evită să indice sursele de finanţare ale iniţiativelor noi, afirmă Gavriliţa presupunând că Guvernul Chicu ştiind că nu va mai fi mult la guvernare, pregăteşte materialul propagandistic pentru a da vina pe Opoziţie.
Natalia Gavriliţa, ex-ministru al Finanţelor al R. Moldova
Natalia Gavriliţa, ex-ministru al Finanţelor al R. Moldova (facebook.com/Expert-Grup)

Ministrul Finanţelor în Cabinetul Sandu Natalia Gavriliţa consideră că Igor Dodon trebuie să spună clar nu doar ce iniţiative noi propune, dar şi când vor fi implementate şi din ce bani vor fi finanţate.

„Auzim noi şi noi idei (toate pentru oameni, desigur!), iar după aceste săptămâni şi luni de zile nu se procură echipamente de protecţie, nu se plăteşte indemnizaţia pentru şomaj, nu sunt accesate subvenţiile pentru dobânzi etc”, menţionează ex-ministrul Finanţelor.

În plus, cetăţenii R. Moldova nu mai înţeleg declaraţiile şefului statului referitoare la finanţare - mai ieri toată societatea era şantajată cu imposibilitatea de a plăti pensii şi salarii pe luna mai iar luni, deja, bani s-au găsit şi pentru iniţiative noi.

În opinia Nataliei Gavriliţa, este mai echitabil să fie acordat un ajutor unic de 700 lei pensionarilor cu pensii sub 3 000 de lei decât să fie cheltuiţi banii pe achiziţii inutile sau drumuri electorale.

Întrucât Igor Dodon a evitat să spună din ce surse vor fi finanţate cheltuielile de sute de milioane de lei trezeşte suspiciuni, a subliniat fostul ministru al Finanţelor, concluzionând că Guvernul de buzunar Chicu, ştiind că e pe ducă, pregăteşte materialul propagandistic pentru a da din nou vina pe Opoziţie. „Am văzut deja că doar în aducerea învinuirilor altora au fost întotdeauna consecvenţi.”

Preşedintele Dodon a promis, luni, dublarea salariilor tuturor angajaţilor din sistemul medical şi 700 de lei indemnizaţie pentru toţi pensionarii a căror pensie minimă este sub 3000 lei. Acesta a specificat că mijloacele financiare respective deja sunt identificate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe