Năsui: "Vedem încă o dată rezultatul unei guvernări dezastruoase. Deficitul comercial a explodat"

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui (Epoch Times România)

Deficitul comercial al României a explodat din nou: importurile sunt mai mari decât exporturile cu 7.7 miliarde de euro, semnalează deputatul USR Claudiu Năsui, printr-o postare pe Facebook.

Deputatul atenţionează că în 6 luni, deficitul comercial al României a mai crescut cu 3.21 miliarde euro, faţă de 2016, ceea ce este "rezultatul unei guvernări dezastruoase care nu a făcut decât să îndatoreze ţara pentru a da bani pe pensii şi salarii."

Concret, creşterea deficitului comercial arată faptul că statul descurajează producţia în România, dar încurajează consumul, explică deputatul, potrivit căruia Guvernul ne îndatorează practic ca să consumăm.

"Pe scurt, guvernul iar ne îndatorează ca să consumăm. Putem să o ducem aşa doar cât timp încă ne împrumută cineva. După aceea suntem în scenariu Grecia.

Dar pentru guvern asta nu contează, doar interesele de partid contează. Cine a primit mai mulţi bani la rectificare? PNDL. Despre ce echilibru să mai fie vorba când datoria publică creşte în mod continuu? Mai mult, pentru aceste 'performanţe', pe principiul 'cine-mparte, parte-şi face', angajaţii ministerului finanţelor publice tocmai şi-au adăugat sporuri de 15% la salarii.

Mai ţineţi minte când ne-au ţinut pe toţi ocupaţi un an cu legea salarizării unitare? Tot la salariile din pixul politic s-a ajuns.

Ministrul finanţelor ne spune că ANAF duce greul acestei economii. Fals. Românii duc greul economiei, cei care muncesc şi plătesc cele mai mari taxe pe salariul minim din toată Europa", scrie, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Grafic
Grafic (Claudiu Năsui)