Năsui: Văzând aceste cifre, poate nu e de mirare că avem cel mai mare exod de populaţie după Siria

Un studiu Deloitte publicat recent arată că România are cea mai mare impozitare a muncii din toată Europa de Est, a remarcat deputatul Claudiu Năsui, care a amintit că avem cel mai mare exod de populaţie activă din ţară după Siria.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia luni, pe pagina sa de Facebook, că România este fruntaşă la taxarea muncii în Europa de Est.

"Nu se poate spune că nu suntem fruntaşi la ceva. Suntem ţara care taxează cel mai mult munca din toată Europa de Est. De multe ori aflăm despre cum a mai cheltuit statul banii noştri. Aflăm aproape în fiecare zi de noi moduri în care bugetul de stat a fost furat. De la comisioane speciale pentru achiziţii la supra-preţ, la structuri întregi care se înfiinţează pentru a servi interesului unuia sau altuia (faimoasele sinecuri). Dar nu vorbim despre asta. Să vorbim mai bine despre de unde vin banii aceştia. De fiecare dată când statul mai creşte o pensie specială, sau se mai face un teren de fotbal în pantă sau un parc în mijlocul la nicăieri, sau se mai dă o subvenţie la o industrie prietenă, toate acestea se plătesc din banii celor care muncesc şi plătesc taxe şi impozite în România. E un adevăr simplu pe care ar trebui toţi să-l conştientizăm", a afirmat Năsui.

Potrivit deputatului, tot ceea ce face statul o face pe banii luaţi de la contribuabili.

"Un studiu Deloitte publicat recent arată că România are cea mai mare impozitare a muncii din toată Europa de Est. Studiul ne compară cu alte 10 ţări. România practică 41.5% impozit, după noi vine Ungaria la mare diferenţă cu 34%, Polonia cu 27%. Deci suntem lideri de departe în top. Văzând aceste cifre, poate nu e de mirare că avem cel mai mare exod de populaţie activă din ţară după Siria. Poate nu e de mirare nici că avem o lipsă acută de forţă de muncă. Ce a făcut PSD-ALDE în acest sens în România? Au agravat problema. În 2017 în loc să relaxeze impozitarea pe muncă mai ales a celor mai săraci români, ei o sporit-o. Au schimbat codul fiscal astfel încât cineva care munceşte 2 ore să plătească taxe cât pentru 8 ore. De ce au făcut asta? Pentru că nu mai ştiu de unde să scoată bani pentru a face faţă cheltuielilor pe care le-au explodat tot ei", a precizat Năsui.

Deputatul a explicat că tot din cauza acestui procent creşte salariu minim: cu cât creşte salariu minim mai mult cu atât extrage mai multe taxe din munca noastră.

"Toate acestea au o soluţie simplă: să nu mai impozităm salariu minim. Ar fi o minune şi din punct de vedere economic şi din punct de vedere social. Pentru că ar exploda salariu net tocmai pentru cei mai slab plătiţi români ceea ce ar face munca mai rentabilă în România. Cei mai săraci ar câştiga mai mult şi alţii care au plecat în căutarea unor salarii mai bune în alte ţări ar fi mai stimulaţi să se întoarcă în ţară unde e nevoie de ei", a conchis Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne