Năsui, un nou discurs tranşant: Jaf din bani publici! Prada, echivalentul muncii a 1 milion de români pe un an

Unul dintre cei mai vocali politicieni USR, Claudiu Năsui, s-a remarcat din nou printr-un discurs tranşant în plenul Parlamentului, de data aceasta împotriva celebrului Program Naţional de Dezvoltare Locală, supranumit în presă "puşculiţa partidelor" sau "pixul lui Dragnea".
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

PNDL, un program corupt şi risipitor, tocmai şi-a confirmat în Parlament alocarea a 30 de miliarde de lei din banii românilor, fonduri care vor fi distribuite în mod clientelar, a atras atenţia, după votul dat în acest sens de coaliţia de guvernare, deputatul USR Claudiu Năsui, care susţine că avem de-a face cu una din principalele unelte ale PSD-ALDE pentru recompensarea baronilor obedienţi din teritoriu.

În plen, Năsui a explicat de ce partidul pe care îl reprezintă este împotriva noului program PNDL aflat sub tutela liderului PSD Liviu Dragnea:

"OUG 6/2017 este ceea ce se numeşte un OUG trenuleţ, cu foarte multe măsuri alandala, dar cea mai importantă dintre aceste măsuri şi cea mai nocivă şi cea pe care ar trebui să ne concentrăm este alocarea de 30 de miliarde de lei pentru un program numit PNDL. 30 de miliarde de lei ce înseamnă? Înseamnă munca a un milion de români pe salariu mediu pe timp de un an. Deci vorbim de o sumă enormă pe care o alocaţi unui program numit în presă, şi pe bună dreptate, puşculiţa partidelor, un program corupt şi ineficient din care s-a furat efectiv ca din codru.

Sunt bani care anii trecuţi care s-au dus exact, culmea ironiei, la o firmă a nimănui aparent, firma Tel Drum, care se ştie doar că câştigă contracte pe bandă rulantă cu statul. Din 11 obiective de investiţii în Teleorman, 10 au fost câştigate de Tel Drum. Uitaţi-vă în raportul Expert Forum, finanţat de Uniunea Europeană, care a analizat cum au fost cheltuiţi banii pe PNDL 1. Sunt efectiv bani din taxele şi impozitele românilor pe care îi luaţi şi îi direcţionaţi pentru a menţine o mafie de partid şi pentru a vă susţine baronii locali în judeţele în care sunteţi fruntaşi. Ca să înţelegeţi unde se duc banii aceştia, şi în PNDL 2, acest PNDL în care vărsaţi acum 30 de miliarde de lei, fruntaşe sunt judeţele Teleorman şi altele asemenea.

Dar, dacă nu credeţi raportul Expert Forum, nu vă faceţi griji este suficient să vă uitaţi la raportul Curţii de Conturi, Curte de Conturi care a fost condusă până acum de curând de Nicolae Văcăroiu tot de la dvs, şi este un raport care a fost, spre ruşinea dvs, ţinut secret şi făcut public de USR anul acesta şi care arată risipa masivă care a avut loc în PNDL. Acestea sunt motivele pentru care USR se va opune acestei risipe şi acestui jaf din banii publici."