Năsui, revoltat: Simulacru de audieri pentru Curtea de Conturi. O glumă proastă, totul e ridicol

Candidaţii pentru conducerea Curţii de Conturi - organul care verifică ce face statul şi ar trebui să ne anunţe dacă se fură din banii publici - au participat la un simulacru de audiere în Parlament, a remarcat deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

În Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a avut loc un simulacru de audieri pentru posturile de conducere a Curţii de Conturi, a tras un semnal de alarmă marţi, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Au fost audiaţi candidaţii pentru conducerea Curţii de Conturi pe repede înainte. 15 minute pentru cei care vor să fie preşedinte, 10 pentru cei care vor vicepreşedinte şi 5 pentru cei care vor doar membri în plenul curţii. Este, evident, o glumă proastă. Totul este ridicol. Audierea, de fapt nu are loc, este doar un pas procedural de bifat. Negocierea a avut deja loc în spatele uşilor închise. PSD a decis să nu mai punem întrebări şi să primim răspunsuri imediat, cum ar fi normal, ci să se pună mai întâi toate întrebările odată după care candidatul să poată ţine un monolog la care să răspundă la ce vrea el", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului USR, problema cu Curtea de Conturi este că ea trebuia să verifice ce face Executivul, organul de stat care verifică ce face statul, cea care ar trebui să ne anunţe dacă se fură ca din codru sau nu din banii publici.

"Era foarte de important ca acolo să fie trimişi oameni competenţi şi ireproşabili. Foarte probabil că nu asta se va întâmpla. Ideea că ar exista o verificare a ceea ce face Guvernul şi primarii PSD de către o Curte de Conturi care le este în întregime subordonată este aproape imposibilă. Printre cei selectaţi azi îi avem pe domnul Tunaru, fost vicepreşedinte ANAF şi, mai ales, fost consilier al lui Liviu Dragnea la Consiliu Judeţean Teleorman. Cât de independentă credeţi că va fi Curtea de Conturi atunci când verifică primăriile PSD?", a precizat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne