Năsui: PSD-ALDE chiar ne iau de proşti! Vor rămâne cu ceea ce au furat şi vor face puşcărie de acasă

Corupţii nu doar că vor putea lua mită fără a mai putea fi pedepsiţi, dar se asigură şi că mita nu le va fi confiscată. Şi dacă ajung totuşi la închisoare, îşi vor ispăşi pedeapsa acasă, arată Claudiu Năsui absurdul spre care ne îndreptăm.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

După ce s-au asigurat că antreprenorii români vor putea ajunge la închisoare dacă nu virează la timp birurile către statul român, PSD-ALDE vrea acum să elimine practic principalele infracţiuni de corupţie, atrage atenţia deputatul USR Claudiu Năsui, printr-o postare pe Facebook, dedicată proiectului de lege prin care social-democratul Cătălin Rădulescu (zis mitralieră) vrea să introducă prag la abuzul în serviciu şi să dezincrimineze o serie de infracţiuni, precum luarea şi darea de mită în folosul altuia, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual etc.

"De parcă subordonarea procurorilor nu era de ajuns, 39 de parlamentari PSD au introdus în ultima zi a sesiunii parlamentare două noi proiecte de lege prin care să-şi asigure şi mai mare impunitate în faţa legii.

Potrivit proiectului lor, traficul de influenţă, darea şi luarea de mită pentru altul nu ar mai fi considerate infracţiune. Ce înseamnă asta? Înseamnă că dacă funcţionarul/politicianul X ia mită pentru fapta lui Y şi funcţionarul/politicianul Y ia mită pentru fapta lui X, nu mai avem ce să le facem. Tehnic nu încalcă nicio lege. Sau, alt exemplu, dacă în loc să ia mită X pentru un contract cu statul sau pentru un favor, ia mita fratelui lui X, din nou sunt ok. Au scăpat", descrie Năsui ce vor social-democraţii.

"Mai grav, ca să vedeţi cu câtă impunitate acţionează. Banii sau bunurile primite ca urmare a acestor infracţiuni nu ar mai putea fi confiscaţi. Deci rămân cu ce au furat. De fapt recuperarea prejudiciului îi doare cel mai tare. Vor să păstreze banii. Au ajuns să fie ok să facă 3 ani de puşcărie pentru furturi de 60 de milioane de euro (vezi cazul Dan Voiculescu). Problema e să nu li se mai ia banii. Şi mai e o problemă. Dacă ar putea face puşcăria de acasă ar fi perfect. Exact asta mai prevede proiectul de lege. Ca pedepsele până la 3 ani să se poată face acasă.

Practic, furi zeci de milioane de euro din banii românilor care muncesc şi plătesc taxe şi impozite după care stai acasă 3 ani şi nici banii nu ţi se confiscă.

De asemenea, cireaşa de pe tort, revine şi dorinţa mai veche a PSD-ALDE de a pune un prag pentru abuzul în serviciu, la 200,000 de euro", adaugă deputatul.

Potrivit deputatului, "unii PSD-işti au spus că nu vor susţine tot ce este în acele proiecte. De fapt, ce fac ei este că ţintesc sus, după care ne dau impresia că dau înapoi ca să ajungă tot unde voiau ei de fapt. Asta este strategia PSD-ului de comunicare dintotdeauna şi nu doar pe justiţie. Chiar ne iau de proşti".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne