Năsui: Olguţa Vasilescu declară senin că nu "se raportează" scăderi de salarii la categoriile afectate

Deputatul USR Claudiu Năsui a remarcat că, pusă în faţa scăderilor de salarii, ministrul Lia Olguţa Vasilescu se apără în continuare pe aceeaşi linie pe care o ştim deja bine de la PSD-ALDE: "Vom da OUG să fie bine unde nu e bine", "mint sindicatele" şi "efectele pozitive se vor vedea în 2022".
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

Cumva s-a întâmplat ca demnitarii şi personalul administrativ, categoriile apropiate puterii din sistem, să nu fie afectaţi decât pozitiv de legea salarizării şi revoluţia fiscală, a atras atenţia miercuri, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Tot anul trecut v-am spus că salarizarea unitară făcută pe genunchi nu va funcţiona bine. Tot anul trecut v-am spus că revoluţia fiscală nu va fi sustenabilă. V-am spus că vine pentru a simula şi acoperi prevederi nesustenabile din programul de guvernare, cât timp ei au ca priorităţi acapararea resurselor şi combaterea justiţiei. V-am spus că toate acestea vor ajunge să coste pe cetăţeni", a declarat Năsui.

Deputatul a amintit că, în octombrie şi noiembrie 2017, ministrul PSD al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, asigura că nu vor scădea salarii în urma revoluţiei fiscale. Spunea că au fost consultate sindicatele şi că s-au făcut calculele împreună cu ele.

"Personal auxiliar sau cu normă parţială din învăţământ e nevoit să aducă bani de acasă pentru a-şi acoperi contribuţiile datorate. Mulţi poliţişti văd scăderi majore ale salariilor. La fel şi grefieri, cercetători şi personal medical. Sindicatele, aceleaşi împreună cu care Vasilescu spune că a făcut calcule, sunt revoltate pe bună dreptate. Persoanele cu handicap dar şi persoanele din IT sunt afectate. Celor care au lucrat legal pe drepturi de autor li se cer bani de contribuţii stabiliţi retroactiv. Şi urmează să vedem din ce în ce mai multe cazuri, în sectorul public şi în cel privat", a precizat Năsui.

Potrivit parlamentarului, în ciuda dovezilor, Olguţa Vasilescu declară senin că nu "se raportează" scăderi pentru aceste categorii. Se apără în continuare pe aceeaşi linie pe care o ştim deja bine de la PSD-ALDE: "Vom da OUG să fie bine unde nu e bine", "mint sindicatele" şi "efectele pozitive se vor vedea în 2022".

"Cine a beneficiat de creşteri simţitoare deja, însă? Demnitarii şi personalul administrativ, categoriile apropiate puterii, din sistem. Cumva, s-a întâmplat ca ei să nu fie afectaţi decât pozitiv. Între timp, România se împrumută pentru a acoperi astfel de cheltuieli curente, lăsând datorii copiilor noştri. Dar mai multe şi despre asta într-o postare viitoare", a conchis Năsui.