Năsui: Noi nu avem bani de spitale, dar subvenţionăm afaceri păguboase, din bani publici

Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia, luni, pe pagina sa de Facebook, că noi nu avem bani de spitale, dar subvenţionăm afaceri păguboase, din bani publici.

"Statul nu mai are bani… pentru ce e important: nu mai construieşte spitale regionale, nu mai are fonduri pentru a acoperi indemnizaţiile însoţitorilor persoanelor cu handicap, nu poate construi drumuri pentru că a cheltuit banii alocaţi doar pe studiile de fezabilitate, iar exemplele pot continua. Cu toate acestea, de mai bine de zece ani, banii noştri din taxe şi impozite acoperă datoriile şi proasta administrare a companiei Tarom. Doar anul acesta, compania a schimbat 4 directori. Cine ştie ce mai urmează în următoarele şase luni?", a declarat Năsui.

În acelaşi timp, deputatul a remarcat că din buzunarele noastre se plătesc creşterile de capital ale companiei care nu sunt altceva decât un mod mai frumos de a spune "subvenţii".

"Măcar dacă acestea s-ar duce pe investiţii, dar ele abia acoperă dobânzile la împrumuturile făcute de companie. Ce s-ar întâmpla cu o companie privată care de mai bine de 11 ani nu a mai făcut profit, ci a mers doar pe pierderi? Probabil că demult ar fi intrat în faliment. Dacă business-ul este însă unul de familie, cum aflam zilele trecute că este cazul aici, o mână spală pe cealaltă şi se găsesc mereu bani pentru a susţine o afacere pierzătoare pentru noi toţi cei care nu încasăm salarii de la Tarom", a precizat Năsui.

Liderul USR a arătat că Tarom are pierderi cumulat de 3 miliarde de lei şi a primit ajutoare de stat în 2017 - 2019 de 10 milioane de lei, ultimul an profitabil fiind 2007.