Năsui, indignat că Orban creşte salariile celor din DSP: Sunt numai pile şi activişti de partid acolo

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui (Epoch Times România)

Deputatul USR Claudiu Năsui s-a arătat nemulţumit, joi, de decizia Guvernului Orban de a majora, prin ordonanţă de urgenţă, salariile angajaţilor din Direcţiile de Sănătate Publică. În opinia liderului USR, posturile de la DSP sunt ocupate în mare măsură de "pile şi activ de partid", nu de profesionişti, iar acest lucru s-a văzut şi mai clar acum, în contextul pandemiei de coronavirus.

"Dacă dorinţa de relansare a economiei este cu adevărat o prioritate pentru România, atunci acţiunile noastre ar trebui să arate total opus. Aflăm că se pregăteşte un OUG pentru a creşte salariile angajaţilor din DSP: şefii ar urma să primească măriri de 40%, iar ceilalţi funcţionari o mărire de 30%. Cum este motivată această creştere? Cert este că nu în baza performanţelor. Nu trece ziua fără să mai aflăm de o calamitate pusă în seama DSP. De la telefoane la care nu răspunde nimeni cu orele, la ambulanţe care ar trebui trimise şi se lasă aşteptate cu zilele, probe fiziologice trimise prin curier fără a fi marcate ca atare, iar acestea sunt doar câteva exemple. Practic, recunoaştem că suntem atât de disperaţi să scăpăm de aceste contraexemple, încât suntem gata să plătim sporuri unor instituţii care nu funcţionează, doar ca acestea să îndeplinească ce scrie în fişa postului", a declarat Năsui.

Şeful USR Bucureşti crede că o soluţie mai bună ar fi să punem profesionişti adevăraţi pe aceste poziţii, care de zeci de ani au fost ocupate doar de pile şi activ de partid.

"Angajaţii statului nu merită sporuri doar pentru că îşi fac treaba. Am ajuns să normalizăm că, pentru a avea o instituţie de stat funcţională, trebuie să o umplem de privilegii. Nu că asta ar garanta ceva. Este absolut contraintuitiv şi contraproductiv să creştem cheltuielile statului când economia a fost puternic lovită, iar declarativ spunem că ne dorim să sprijinim mediul privat şi să lăsăm mai mulţi bani în buzunarele cetăţenilor. Să nu uităm că aceste creşteri nu sunt gratis şi nu vin de la stat, ci vin de la fiecare român care munceşte şi e forţat să îşi împartă salariul cu statul doar pentru a susţine astfel de măsuri populiste", a afirmat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne