Năsui face bilanţul guvernării PSD: Au distrus stabilitatea economică şi ne lasă îndatoraţi la maxim

Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Deputatul USR Claudiu Năsui a făcut, luni, o analiză a guvernării PSD, acuzând partidul condus de Viorica Dăncilă că „a distrus stabilitatea economică şi ne lasă îndatoraţi la maxim şi cu cheltuieli curente enorme”.

Liderul USR atrage atenţia că România are actualmente „cel mai mare deficit fiscal, cele mai mari dobânzi şi cel mai accelerat ritm de creştere al datoriei publice”, înregistrând astfel „record negativ după record negativ”.

„Am înregistrat record negativ după record negativ: cel mai mare deficit fiscal, cele mai mari dobânzi şi cel mai accelerat ritm de creştere al datoriei publice (la un moment dat a ajuns la împrumuturi de 11 milioane de lei pe oră).

Avem cea mai mare inflaţie din Europa de câteva luni bune, iar de la începutul anului suntem în topul 3 ţări cu cea mai mare creştere a inflaţiei din UE.

Deficitul bugetar cel mai probabil va depăşi 3%. Anul trecut deficitul a ajuns la 2,9% numai pentru că guvernul a recurs la tot felul de subterfugii şi artificii ca să amâne plăţi. De exemplu întârzierea returnării TVA-ului către companii, după cum am atras atenţia în primăvară.

Economia a crescut pe datorie, şi prin explodarea cheltuielilor de personal la stat. La stat salariile au ajuns să fie cu aproximativ 91% mai mari decât la privat. În contextul în care economia privată este cea care duce povara fiscală a pensiilor şi a cheltuielilor statului”, a declarat Năsui.

Deputatul USR afirmă totodată că nu se va putea şti niciodată câte investiţii au ocolit România datorită instabilităţii mediului de afaceri.

„Toate acestea sunt efectele unei politici falimentare de creştere pe datorie şi de creştere a impozitelor şi a birocraţiei.

Nu vom putea şti niciodată câte investiţii au ocolit România din cauza mediului riscant de afaceri. Cert este că am gonit multe investiţii care au preferat să se ducă în ţările din jur.

După acest bilanţ trist, PSD lasă guvernarea şi se pregăteşte de un an de opoziţie care să-i permită să se reîntoarcă întărit. Ar fi cea mai mare greşeală, în acest context, să cădem din nou în capcana aceasta”, a conchis Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne