Năsui, despre "PSD-ul lui Ciolacu": Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba. Apucăturile dragniste rămân la ordinea zilei

Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că „PSD-ul lui Ciolacu”, cu toate că se dezice verbal de trecut, are aceleaşi abordări precum cele din timpul lui Liviu Dragnea. Concret, Năsui acuză PSD-ul că a încercat să-i asigure lui Grindeanu atât calitatea de membru PSD cât şi funcţia de preşedinte ANCOM (ce presupune obligatoriu neapartenenţă politică şi aduce un salariu lunar de 10.000 de euro).

Liderul USR face referire la demersul, de săptămâna trecută, al deputatului PSD Florin Iordache care a iniţiat un proiect de lege ce prevedea ca deciziile ANCOM să fie luate de un Comitet format din 7 membri iar apartenenţa acestora într-un partid să nu mai constituie o incompatibilitate.

Într-o postare publicată pe Facebook, Claudiu Năsui afirmă că PSD este „un partid disperat” din cauza parlamentarilor care au plecat la PNL şi acum încearcă să îi „remomească” pentru a-i aduce din nou în PSD pe cei îndepărtaţi pe vremea lui Dragnea, cum este şi cazul lui Grindeanu.

„PSD-ul lui Ciolacu se dezice verbal de trecut, însă apucăturile dragniste rămân la ordinea zilei.

Auzeam zilele trecute cum PSD-ul actual încearcă să convingă oamenii că de fapt este un partid nou, care nu mai are de-a face cu metehnele vechi de, ei bine, 30 de ani. De altfel, nici măcar la campania electorală de la locale PSD-ul nu mai foloseşte consacraţii trandafiri, ci vine cu promisiuni care, mai mult ca sigur, se vor dovedi şi ele deşarte.

Lăsând la o parte propaganda electorală, PSD-ul este un partid disperat. Hemoragia de parlamentari şi lideri locali către noul pol de putere este clară. Un partid care avea o majoritate lejeră în parlament, acum numără fiecare vot şi recurge la strategii disperate pentru a-şi asigura relevanţa.

O astfel de strategie este remomirea celor care au fost îndepărtaţi de Dragnea. Unul dintre acei oameni a fost Sorin Grindeanu, premierul PSD de sacrificiu. După ce a fost eliminat din rândurile partidului pentru aparenta dezobedienţă, acesta a fost recompensat cu o funcţie călduţă la ANCOM. Cât de călduţă? În valoare de 44.000 de lei pe lună, momentan.

Ei bine, domnul Grindeanu a anunţat că este dispus să revină în PSD şi să ajute la reformarea partidului. Problema era că funcţia lui, deşi eminamente politică, nu era compatibilă cu a fi membru într-un partid. Ce a făcut însă PSD-ul printr-unul din membrii cu experienţă în a sacrifica legislaţia română de dragul partidului? L-au folosit pe domnul Florin Iordache, nimeni altul decât arhitectul legilor care au subjugat justiţia română, pentru a propune noi legi cu dedicaţie. Acesta a eliminat clauza de incompatibilitate, astfel încât domnul Grindeanu să poată îngroşa şi rândurile PSD, dar să îşi şi păstreze veniturile de aproape 10.000 de euro pe lună.

Pentru cei care mai credeau că PSD-ul se poate schimba, iată că vechiul proverb 'Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba' este la fel de actual în politica românească, indiferent cu ce schimbă domnul Ciolacu trandafirii de pe afişele electorale”, a scris deputatul USR în mesajul său.

Reamintim că săptămâna trecută, deputatul PSD Florin Iordache a iniţiat un proiect de lege potrivit căruia deciziile acestei autorităţi vor fi luate de un Comitet format din 7 membri, nu doar de un preşedinte şi de cei doi vicepreşedinţi ca până acum. Apartenenţa acestora într-un partid nu va mai fi o incompatibilitate, nu vor răspunde penal şi nici lipsa studiilor de specialitate nu va mai fi o problemă la numirea în funcţii.

Proiectul lui Florin Iordache a scandalizat opinia publică, astfel că joi, 20 august, acesta şi-a retras proiectul din Parlament. Doar că acelaşi proiect, din care au fost scoase prevederile cele mai toxice, a fost depus din nou la Camera Deputaţilor de către liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis, cu sprijinul altor politicieni de la PNL (Andronache Gabriel), UDMR (Marton Arpad-Francisc), PMP (Cupă Ion), Pro-România (Havrici Emanuel-Iuliu) şi Minorităţi (Grosaru Andi-Gabriel). Detalii aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne