Năsui: De amnistia fiscală nu vor beneficia românii de rând, ci şmecherii conectaţi la clasa politică

Românii de rând nu ar avea niciun beneficiu după o eventuală amnistie fiscală pentru că îşi plătesc, în mare parte, impozitele, a remarcat deputatul Claudiu Năsui, care arată adevăratul motiv pentru care PSD ar plănui o astfel de manevră.
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov (facebook.com)

Ultima găselniţă a PSD, amnistia fiscală, ar fi o măsură dăunătoare pe termen lung de care nu ar beneficia decât şmecherii conectaţi la clasa politică, a afirmat marţi, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Românii de rând nu ar avea niciun beneficiu din această amnistie. Românii plătesc, în mare parte, impozitele către stat. Iar dacă nu o fac li se popresc conturile, de multe ori chiar abuziv, de nu se văd. De fapt, vorbim de 100 miliarde lei, din care doar 3 miliarde sunt datorate de persoane fizice. Restul de unde sunt? De la companii de stat. Toate companiile acestea sunt căpuşate şi cu datorii imense acumulate la buget. Statul nu le poate da bani direct, decât contorsionându-se cum a făcut cu Poşta Română, ca să nu contravină regulilor Uniunii Europene. Aşa că le dă o amnistie din care toate datoriile acestora către bugetul de stat să dispară", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului, se ştie - companiile de stat sunt găuri negre din care politicieni, funcţionari şi adevărate mafii fură nestingherit.

"Tarom n-a mai fost pe profit de un deceniu. Poşta Română tocmai a mai primit nişte bani de la stat ca să-şi plătească datoriile către stat. Deci un joc contabil în care li se şterg datoriile. Schema e simplă. Se fură din companiile de stat cât se poate. Ele acumulează datorii, mai ales la bugetul de stat. După care se şterg datoriile. În final cine ajunge să plătească? Tot contribuabilul român care munceşte şi plăteşte 45% taxe şi impozite pe salariu, 19% TVA, 16% impozit pe profit, accize cât casa etc. După o astfel de măsură, sunt chiar curios cum o să mai încurajeze Guvernul oamenii să mai plătească impozite în România. Mesajul va fi simplu. Fraierii plătesc, şmecherii nu", a afirmat Năsui.