Năsui: CNAS oferă cinism în loc de îngrijiri. Să fim şi noi cinici când vine vorba de taxe

Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Deputatul USR Claudiu Năsui s-a arătat revoltat, joi, de atitudinea reprezentantului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pe care îl acuză de cinism şi căruia îi aminteşte că salariul pe care îl primeşte este din „banii greu munciţi” ai cetăţenilor.

„CNAS este instituţia de stat care deţine monopol asupra asigurătorilor de sănătate. Instituţia care primeşte, vrem nu vrem, 10% din tot ce producem în România. Pentru ea nu contează asiguraţii sau românii, contează doar bugetul din banii noştri. După 17 zile de blocaj, CNAS anunţă că azi este prima încercare de restartare a sistemului informatic. 17 zile pentru a ajunge la o acţiune care să încerce să îndrepte situaţia. Între timp, avem parte de cinism din partea purtătorului de cuvânt al CNAS, fost jurnalist Antena 1, care probabil că nu face diferenţa între a lucra pentru domnul Dan Voiculescu şi a fi în slujba cetăţeanului care îi acoperă salariul din banii greu munciţi”, a declarat Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR a subliniat că, practic, cetăţenii care acoperă cheltuielile CNAS sunt cei care suferă cel mai mult, dar sunt şi cei care au plătit o cotizaţie semnificativă şi neopţională pentru a avea parte de acest tratament.

„Detaliam zilele trecute câţi bani cheltuie statul per pacient, dar rezultatele sunt ca şi inexistente. Ceea ce e mai grav, este că se ştia demult despre problemele sistemului informatic impus, aţi ghicit, tot de stat. Deşi medicii i-au acordat nota 0,33, nimeni nu a făcut nimic pentru a îmbunătăţi situaţia. Acum, suntem în momentul în care, conform pacienţilor, ”numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, care oricum riscă să plătească din buzunar operaţiunile pe care le fac fără a le putea valida în sistem. Oare oamenii nu mor oricum: şi cu, şi fără taxe ridicole care merg către un sistem care îi lasă baltă la nevoie? Să fim serioşi, oamenii care au nevoie de sistemul de sănătate în timpul acestui blocaj sunt cei bolnavi. Cu toate acestea, în loc de îngrijiri au parte de cinism”, a precizat Năsui.

În final, deputatul USR a precizat, ironic, că ar fi bine să li se dea şi cetăţenilor opţiunea să fie cinici când vine vorba de taxe.

Reacţia liderului USR vine ca urmare a afirmaţiei făcute de purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici.

În contextul în care platforma online prin care sunt gestionate cardurile naţionale de sănătate a rămas blocată timp de 17 zile consecutiv, astfel încât ”numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie”, Osmanovici a apreciat că „oamenii mor şi cu un sistem şi fără un sistem”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne