Năsui: ASSN e o sinecură, nu o academie. "Îndrăzneşte să crezi" că statul îţi foloseşte banii judicios

Deputatul Claudiu Năsui s-a arătat nemulţumit că statul foloseşte banii românilor pentru a-i plăti cu salarii generoase pe membrii controversatei Academii de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale - instituţie înfiinţată de actualul ambasador al României în SUA, George Maior, şi de fostul vicepremier Gabriel Oprea - este o sinecură tipică, a atras atenţia miercuri, pe pagina sa de socializare, deputatul Claudiu Năsui, de la USR.

"M-am uitat de curiozitate să vedem cât cheltuie statul din banii noştri pentru această „academie” (a nu ştiu câta academie din România). În 2016 au cheltuit 1 milion de lei dintre care 99% pe salarii. Găselniţa că ei sunt finanţaţi din venituri proprii este o mare minciună. Din donaţii şi sponsorizări au strâns în 2016 doar 84 de mii de lei. De la bugetul de stat, însă, au primit subvenţii de 962 mii lei. Deci 92% din fondurile pe care le au sunt din banii noştri luaţi de stat prin taxe şi impozite", a declarat Năsui.

Deputatul a remarcat că nici în 2017 situaţia nu se prezintă diferit potrivit datelor din execuţia bugetară până la luna septembrie.

"Cei 20 de membri ai „academiei” au primit până acum 650 de mii de lei. Dacă ne uităm pe site-ul „academiei” vedem că ea are doar 20 de membri. Deci 3,600 de lei pe lună. Nu-i întrebaţi pentru ce. Ei ne spun că fac „cercetare”. Asta apropo de ce înţelege statul prin cheltuirea de banii pentru cercetare. 94% din bani sunt, precum în 2016, din subvenţii de la bugetul de stat. Îndrăzneşte să crezi că statul îţi foloseşte banii judicios", a precizat Năsui.

Printre cei 20 de membri invocaţi de deputat se numără Vasile Dâncu, George Maior, Sorin Câmpeanu, Adrian Curaj, Dan Mihalache şi Remus Pricopie.

Merită menţionat că, după ce jurnalista Emilia Şercan a început să publice în rafale articole despre controversata academie, membri cu greutate au început să plece unul după altul, printre cei cunoscuţi deja numărându-se generalul Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne Petre Tobă şi şeful SRI Eduard Hellvig.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne