Năsui: ANAF, agenţia care ar trebui să ne apere de fraudă, e în centrul unor poveşti aproape ireale

Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

ANAF-ul a pierdut 11,5 milioane de lei din banii contribuabililor în 2017, fără ca cineva să le pună poprire pentru această greşeală, a tras un semnal de alarmă, joi, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Agenţia care ar trebui să ne apere de fraudă este de multe ori în centrul unor poveşti aproape ireale când vine vorba de finanţele noastre. De exemplu, cazul popririi de 1 leu pentru contribuţii datorate pe asigurarea de muncă obligatorie pentru care cetăţeanul în cauză a trebuit să plătească cel puţin 15 lei taxe bancare. Sau cazul maculaturii sub formă de ghiduri pentru agenţi, în valoare de aproximativ 250.000 lei plătită din bani publici, care stă în debaraua dintr-un sediu ANAF ce aşteaptă să fie renovat de mai bine de 3 ani. De altfel, ANAF-ul deţine clădiri date de stat şi cu toate acestea plăteşte chirii în alte locaţii din aceeaşi sursă inepuizabilă de fonduri pentru toate aceste extravaganţe: buzunarul cetăţeanului plătitor de taxe şi impozite. Dacă acest lucru s-ar întâmpla într-o afacere privată, cineva ar răspunde pentru aceste risipe. Nu şi la stat: doar în 2017 au dispărut 11,5 milioane de lei din banii contribuabililor şi, cu toate acestea, numai acum se află despre asta", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului, ANAF-ul are o listă lungă de abuzuri la adresa cetăţenilor pe care ar trebui să îi deservească, aşa că aceste scăpări sunt doar câteva care să completeze lunga listă.

"USR a propus un proiect de lege prin care să stopeze popririle abuzive, însă acesta nu a fost aprobat. Chiar ministrul finanţelor, domnul Teodorovici, a menţionat că ar dori să vadă o astfel de măsură implementată, însă pare că priorităţile dumnealui s-au schimbat. Între timp, noi suntem cei care tragem ponoasele tuturor acestor măsuri aberante. Celor de la ANAF nu pare să le pese, doar nu dau de la ei, ci de la noi - de la fiecare român care îşi plăteşte dările către stat", a precizat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne