Năstase tună şi fulgeră după ce Iohannis i-a luat decoraţia. Ameninţă că va lua măsuri!

Adrian Nastase
Adrian Nastase (Epoch Times România)

Fostul premier PSD Adrian Năstase reacţionează acid după ce preşedintele Iohannis l-a lăsat fără ordinul "Steaua României" pe care i-l conferise Ion Iliescu. Nemulţumit, Năstase cataloghează drept "meschin" gestul preşedintelui de a-l priva de decoraţia pe care o deţinea deşi era dublu condamnat la închisoare şi ameninţă că va lua "măsurile cuvenite".

Mai mult, Năstase îl acuză pe Iohannis că vrea să rescrie istoria recentă, în timp ce pe el însuşi se autoportretizează drept politicianul care a dat dovadă de competenţă şi abnegaţie în slujba ţării.

"Klaus Iohannis a început să construiască „România normală”, anunţând că a decis să-mi retragă ordinul „Steaua României”, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei naţionale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere naţională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înşelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteşte nimic bun.

O eventuală retragere a decoraţiei primite de mine în 30 noiembrie 2002, 'pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării şi dezvoltării României, pentru competenţă şi abnegaţia dovedite în actul guvernării', în principal pentru eliminarea vizelor, eforturile de integrare în NATO şi UE, modernizarea şi creşterea economică nu vor putea fi şterse din cărţile de istorie şi vor putea fi comparate cu activitatea nesemnificativă a lui Iohannis din mandatul său de preşedinte.

La sugestia unor 'păsări migratoare' şi a unor talibani ideologici, Iohannis vrea să rescrie istoria recentă. Ar trebui, atunci, să topească, între altele, toate decretele de acordare, în perioada 2000-2004, a decoraţiilor statului român, inclusiv ale unor mari personalităţi străine, decrete contrasemnate de mine.

Românii mi-au acordat insă 'decoraţia' lor, în condiţiile în care după 4 ani de guvernare, PSD a obţinut, în 2004, acelaşi procent la alegeri ca şi la intrarea la guvernare – 37%. Vom vedea ce rezultat va avea guvernul Iohannis…", scrie pe blog Năstase.

Nu în ultimul rând, fostul premier care a fost condamnat la închisoare în două rânduri, susţine că cele două dosare ale sale au fost politice. Acesta afirmă că retragerea decoraţiei nu are motive justificate şi că după publicarea deciziei lui Iohannis în Monitorul Oficial va lua măsuri.

"Condamnarea mea în 2012 ca şi cea din 2014, au avut obiective politice cunoscute. Poate ar trebui să reamintesc, din când în când, felul în care am fost condamnat prin 'raţionamente logico-juridice' şi în lipsa unor probe directe în Dosarul afişelor electorale, cu cei 971 de martori ai DNA. Sau condamnarea în dosarul Zambaccian cu probe – corpuri delicte care includeau bancnote ce fuseseră tipărite ulterior de Trezoreria americană. Chiar şi Băsescu, somat de clienţii săi politici (cunoscuţii 'intelectuali') să-mi retragă decoraţia (legea oferă preşedintelui POSIBILITATEA de retragere a ordinului) a preferat să spună 'Năstase a fost condamnat pentru o găinărie (ştia el ce spune). Năstase nu şi-a vândut ţara. Electoratul îţi poate ierta asta'.

Mi se pare interesant faptul că în anul în care am primit ordinul 'Steaua României' (30 noiembrie 2002), am semnat cu Iohannis cunoscutul Parteneriat – la 13 iunie 2002, deci cu doar câteva luni înainte.

Nu cred că, după 7 ani de la condamnare din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014 şi după invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei naţionale, intenţia de retragere a ordinului are justificare. De aceea, voi aştepta contra-semnarea de către premier şi publicarea în Monitorul Oficial pentru a lua măsurile cuvenite.", a declarat Năstase.

De asemenea, fostul premier îi îndeamnă pe români să îi scrie lui Iohannis dacă-s nemulţumiţi de gestul acestuia de a îi retrage decoraţia.

Reamintim că Adrian Năstase a fost decorat în 2002 de către preşedintele de atunci Ion Iliescu. Năstase a primit Ordinul National „Steaua României“ în grad de Mare Cruce „pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării şi dezvoltării României, pentru competenţă şi abnegaţia dovedite în actul guvernării”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne