Năstase s-ar putea întâlni cu Dodon: Nu am încotro! Nu am fost trimis în Parlament ca să fac mofturi

După ce Blocul ACUM a refuzat două invitaţii din partea democraţilor şi una din partea socialiştilor, să participe la discuţii pe marginea formării unei coaliţii de guvernare, liderul Platformei DA schimbă paradigma, menţionând că vrea să se uite în ochii lui Dodon, să vadă dacă nu trişează.
Andrei Năstase, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr (Epoch Times România)

În contextul discursului preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, rostit la prima şedinţă a Parlamentului, a vizitei întreprinse de liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la Bruxelles precum şi a unui articol apărut în presa rusă apropiată Kremlinului, potrivit căruia Rusia ar fi ”împotriva oricărei înţelegeri între PSRM şi PDM”, Năstase şi-ar fi exprimat disponibilitatea de a se întâlni cu pro-rusul Dodon, pentru a-i vedea „realele intenţii” în ceea ce priveşte deoligarhizarea ţării, se arată într-un editorial Deutsche Welle.

În opinia copreşedintelui Blocului ACUM, declaraţia cu privire la recunoaşterea caracterului captiv al statului R. Moldova propusă de Blocul ACUM spre votare tuturor deputaţilor, ar fi „aproape similară cu cea propusă de socialişti în 2016 în Parlamentul RM şi care s-a soldat cu votul a 39 de deputaţi în acel moment”.

Mai mult decât atât, Năstase consideră că „în momentul de faţă există suficiente circumstanţe pentru a fi votată această hotărâre dacă există voinţă din partea celorlalţi deputaţi”, făcând referire aici la socialişti.

„Ieşirile mele din ultima perioadă de timp au fost demersuri/apeluri către toţi deputaţii... şi să nu ne ascundem acum după deget şi să închidem ochii şi să credem că nu ne vede nimeni... este vorba de alţi deputaţi decât deputaţii lui Plahotniuc şi ai lui Şor care tot ai lui Plahotniuc sunt. Este vorba de socialişti, ce atâta umblăm încolo şi încoace. E clar că nu facem alianţă cu cutare, sau cutare, dar avem un mesaj către cei care pretind că sunt altfel decât Plahotniuc, că nu ar fi făcut alianţă cu Plahotniuc, deşi au făcut, iată acum ar putea să se dezlege, şi să voteze”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a punctat că, deşi Andrei Năstase susţine că nu are deloc încredere că „PSRM nu va face mâine-poimâine o alianţă cu Plahotniuc şi PDM”, acesta din urmă a menţionat totuşi că va da curs invitaţiei lui Dodon la Preşedinţie, deoarece vrea să vadă ”demonstraţia faptului că se vrea schimbarea în bine a lucrurilor în justiţie, economie şi demararea proceselor anticorupţie”.

”Eu nu am încotro! Nu am fost trimis în Parlament ca să fac mofturi. Dodon, astăzi, reprezintă Preşedinţia Republicii Moldova - ne place nouă asta sau nu. Eu respect legea şi instituţiile statului. Iar în ceea ce priveşte discuţiile vizând crearea unei majorităţi - bineînţeles, va trebui să mergem acolo (la Preşedinţie - n.r.), să discutăm, să-i vedem realele intenţii, să ne uităm în ochii lui Igor Dodon şi să vedem dacă nu trişează, dacă chiar a ajuns să înţeleagă că nu poţi face pact cu diavolul fără să suporţi consecinţe”, a explicat liderul Platformei DA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe