Năstase: Moldova 1 lustruieşte imaginea guvernării. TVM: Declaraţiile PAS şi PPPDA - politizate şi hazardate

Protest la sediul Moldova 1 organizat de către PAS şi PPPDA, 02.08.2018
Protest la sediul Moldova 1 organizat de către PAS şi PPPDA, 02.08.2018 (facebook.com/andrei nastase)

TVM nu vorbeşte despre opoziţie deloc sau doar în context negativ, liderii acesteia nu sunt chemaţi la emisiuni de dezbateri, faţă în faţa cu demnitarii care au nenorocit R. Moldova, afirmă liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Teleradio Moldova a respins acuzaţia că televiziunea Moldova 1 ar fi controlată de autorităţi, aşa cum a susţinut opoziţia pro-europeană la un protest organizat joi, 2 august în faţa sediului instituţiei.

Potrivit unei declaraţii de presă, Moldova 1 susţine că este şi va rămâne televiziunea poporului, respectând cu stricteţe deontologia profesională şi având ca reper interesul public, iar declaraţiile partidelor PAS şi PPPDA din cadrul protestului ar fi ”profund politizate şi hazardate”. Mai mult, instituţia precizează că liderii opoziţiei nu ar fi onorat invitaţii de a participa la mai multe emisiuni.

”Amintim celor care declară că suntem o instituţie captivă că Moldova 1 este unul dintre puţinele posturi tv care, potrivit monitorizărilor independente (Centrul pentru Jurnalism Independent, OSCE, API, CCA etc.), a reflectat echilibrat toate campaniile electorale, oferind acces egal concurenţilor electorali, fără a favoriza sau defavoriza evident vreunul dintre candidaţi”, se mai arată în comunicatul companiei Moldova 1.

În replică, Andrei Năstase susţine că totuşi ”postul capturat de Plahotniuc a devenit, încă o maşină de propagandă şi lustruire a imaginii guvernării”.

”Despre opoziţie nu se vorbeşte aproape deloc sau doar în context negativ, liderii acesteia nu sunt chemaţi cu lunile şi cu anii la emisiuni de dezbateri, faţă în faţa cu demnitarii care au nenorocit această ţară, protestele oamenilor sunt fie eludate, fie date cu rea-credinţă şi comentate de aşa-numiţi analişti cu viză de reşedinţă la GBC”, a comentat Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Liderul Platformei DA consideră că tentativa de a se ascunde în spatele ong-urilor de media, misiunilor diplomatice care ar fi apreciat comportamentul TVM din campania electorală nu ar avea nicio relevanţă, deoarece ”scrutinul se desfăşoară o dată la patru ani, iar liderii politici trebuie să aibă vizibilitate în fiecare zi”.

”După protestul de astăzi am înţeles că Moldova 1 este o instituţie cu regim închis, un fel de închisoare ideologică şi propagandistică care va putea fi reformată temeinic doar după schimbarea care se apropie”, a conchis Andrei Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe