Năstase, indignat de decizia CNCD: Se pare că 75% din PSD sunt de acord cu utilizarea formulei "ciuma roşie"

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Fostul şef al PSD Adrian Năstase s-a arătat indignat de faptul că CNCD nu a considerat discriminatorie expresia folosită de premierul Ludovic Orban şi liderul PNL Rareş Bogdan - „ciuma roşie”. Potrivit lui Năstase, decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) deschide drumul spre folosirea liberă a expresiilor "'bozgor', 'cioară', 'm..ie PSD'".

„Ieri, Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a adoptat 18 hotărâri. Mi-au atras atenţia hotărârile 4, 7 şi 14. Deşi, merită să citiţi Comunicatul CNCD în întregime. Are mult haz şi multe contradicţii între hotărârile pronunţate.

Mai întâi, un comentariu despre hotărârile 4 şi 7. Colegiul director a decis ca utilizarea formulei 'ciuma roşie', de către premierul Ludovic Orban şi de către europarlamentarul Rareş Bogdan se încadrează în limitele libertăţii de exprimare. Cu această hotărâre, CNCD a abdicat, în opinia mea, de la misiunea de construire a unei societăţi civilizate, care să aibă ca modele lideri cu ţinută democratică. După această decizie, în numele libertăţii de exprimare vor fi posibile orice fel de excese de limbaj – de ce nu şi 'bozgor', 'cioară', 'm..e PSD' (chiar dacă formula asta este discriminatorie – de ce numai celor de la PSD?), nazist, etc.”, afirmă fostul pesedist.

O altă observaţie pe care acesta o face pe blogul său este legată de "'resetarea' PSD", în contextul în care PSD „are în CNCD patru reprezentanţi”, iar votul a fost de 7-1, „ceea ce înseamnă că trei dintre ei au fost de acord cu utilizarea acestei formule”.

„Deci 75%. Nu ştiu din ce motive. Poate pentru că în vară se va pune problema reînnoirii mandatelor?”, se întreabă Năstase.

Citând din decizia dată de CNCD, fostul premier îşi continuă 'disertaţia', afirmând: „genial, nu? În definitiv, şi naziştii foloseau formula asta”.

Năstase face apoi un alt comentariu, legat de data aceasta de sancţionarea preşedintelui Klaus Iohannis, prilej cu care îl acuză pe premierul Orban de "afirmaţii mincinoase".

„După anunţarea sancţionării lui Iohannis, premierul Orban a acuzat că PSD are majoritatea în CNCD. Anterior, Iohannis ceruse recuzarea Mariei Lazăr pe motiv că aceasta este secretar general al organizaţiei de femei PSD, situaţie faţă de care aceasta s-a abţinut. Titular de dosar a fost Asztalos Csaba, preşedintele CNCD – cel care a propus amenda de 5000 lei. Alături de acesta au fost reprezentanta PNL, Claudia Popa, precum şi reprezentanţii minorităţi (Ilie Dincă) şi ai societăţii civile (Istvan Haler). Deci nu reprezentanţii PSD au avut majoritatea şi nu ei au impus sancţionarea. Cred că e clar cine şi de ce…

Nu ar fi cazul ca premierul să-şi ceară scuze – tot public – pentru aceste afirmaţii mincinoase?”, a conchis fostul pesedist condamnat penal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne