Năstase, de partea lui Ciolacu înainte de Congres: Echipa actuală a reuşit să scoată PSD de la reanimare

Adrian Nastase
Adrian Nastase (Epoch Times România)

Fostul premier PSD Adrian Năstase a declarat, în timpul unei intervenţii la Antena 3, că echipa actuală a social-democraţilor, condusă de Marcel Ciolacu, a reuşit să scoată partidul de la reanimare după ce a suferit o serie de înfrângeri.

"Echipa actuală a încercat să scoată şi a reuşit să scoată partidul de la reanimare după seria de înfrângeri. Eu sunt un tip optimist, practic se readuce în circuitul public un partid important. Lucrul acesta este evident, iar programul politic anunţat astăzi, cu câteva dintre elementele pe care le-aţi observat, după părerea mea ar trebui să ne facă să fim optimişti în legătură cu direcţia în care evoluează partidul şi probabil că Vasile Dâncu [preşedintele interimar al Consiliului Naţional al PSD – n.r.] a avut o anumită contribuţie aici”, a afirmat fostul premier.

În plus, Năstase s-a arătat încântat de faptul că în noul program politic al PSD se regăseşte şi una dintre sugestiile pe care le-a făcut în 2012, şi anume cea legată de “patriotismul economic”.

„M-am bucurat să găsesc acolo una dintre sugestiile mele mai vechi, din 2012, cea legată de patriotismul economic. Cred că este nevoie în momentul de faţă să trecem la un nou capitol în ceea ce priveşte zona economică. Este clar că intrăm într-o perioadă, de competiţie din punct de vedere economic, cu alte ţări, iar ideea patriotismului economic - nu e folosit termenul de naţionalism sau protecţionism - dar uitaţi-vă peste tot în lume că apar aceste accente pe care şi noi ar trebui să ni le asumăm”, a adăugat Adrian Năstase.

Remarcile fostului premier vin în contextul în care, vineri, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat noul program politic al social-democraţilor. Programul, prezentat înaintea Congresului din 22 august, prevede, printre altele, reconstrucţia şi “profesionalizarea” partidului, recâştigarea prestigiului partidului, crearea unei stângi moderne şi crearea unui aşa zis „patriotism economic”.

#PATRIOTISM ECONOMIC: - prin susţinerea politicilor publice care să protejeze economia naţională, pe angajaţii români; - prin susţinerea şi promovarea intereselor agenţilor economici care produc în România şi contribuie la dezvoltarea economică, la crearea de locuri de muncă şi la creşterea veniturilor bugetului de stat; - prin acţiuni ferme împotriva jefuirii resurselor naţionale”, a susţinut Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne