Năstase către Rogozin: De ce vă plângeţi pe propria mafie?

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, consideră că Rogozin s-ar plânge degeaba de liderul PD, Vlad Plahotniuc, întrucât acesta ar fi un apropiat al Federaţiei Ruse şi cel care a protejat schema de spălare a circa 30 miliarde dolari a mafiei ruseşti prin băncile Moldovei.
Andrei Năstase liderul PPPDA
Andrei Năstase liderul PPPDA (facebook.com/profil Andrei Nastase)

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr Andrei Năstase i-a adresat miercuri, 2 august, o scrisoare vicepremierului rus Dmitri Rogozin, arătându-se extrem de surprins în legătură cu faptul că acesta din urmă ar avea obiecţii faţă de „mafiotul Plahotniuc”, liderul Partidului Democrat din Moldova.

„El este un apropiat al ţării dumneavoastră. În anul 1992, în perioada când dvs. împuşcaţi din tranşee în poliţiştii şi voluntarii noştri, el nu apăra Moldova, ci se îndeletnicea cu „livrarea” fetelor de origine moldovenească, rusă, ucraineană, de alte etnii, la bordelurile Europei de Est”, se arată în scrisoarea lui Năstase.

Despre faptul că Plahotniuc este cetăţean al Federaţiei Ruse, liderul Platformei DA a specificat că ar fi vorbit acum câţiva ani, fiind primul care a publicat copia paşaportului său rusesc. „El a obţinut acest paşaport cu încălcarea legislaţiei Federaţiei Ruse”, a punctat politicianul.

„Conaţionalul dvs. a protejat schema de spălare a circa 30 miliarde dolari a mafiei ruseşti, precum şi furtul miliardelor de euro din băncile moldoveneşti şi rezervele Băncii Naţionale.

Pe parcursul a mai mulţi ani, firma controlată de el şi apropiatul dumneavoastră, Şevciuc, a primit gratis gazele ruseşti, vânzându-ne, în schimb, energie electrică. Astfel el scotea în offshore sute de milioane de dolari încasaţi de la cetăţeni. Şi după toate astea, Moscova a decis să numească în fruntea „Moldova-Gaz” pe unul dintre cei mai de încredere oameni ai lui Plahotniuc”, a subliniat Andrei Năstase.

Acesta a menţionat şi despre postul lui de televiziune “Первый kанал” (Pervîi Kanal – n.r.) care de mai bine de zece ani retransmite întreaga grilă de programe informaţionale pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit liderului Platformei DA, Rogozin nu ar trebui să fie nemulţumit doar de Plahotniuc, ci şi de preşedintele Dodon care l-a ajutat pe Plahotniuc să rămână la putere şi să-şi păstreze libertatea, schimbând sistemul electoral.

„Atât Dodon cât şi dvs. cunoşteaţi faptul că avionul nu va avea acces în spaţiul nostru de zbor. Cu toate astea, cu doar câteva săptămâni în urmă cetăţeanul Federaţiei Ruse, Plahotniuc, nu a ratat aterizarea pe aeroportul dvs. şi a vizitat Moscova. Aţi avut ocazia să-l reţineţi pentru totdeauna şi să-i înaintaţi toate pretenţiile. Nu aţi dorit. Evident, el încă este foarte util cuiva de la Kremlin. Iar dacă asta e situaţia, de ce vă plângeţi pe propria mafie?”, s-a întrebat retoric, la final, Andrei Năstase.

Menţionăm că vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul Federaţiei Ruse în Transnistria, a venit cu replici dure la adresa autorităţilor de la Chişinău, în special la adresa lui Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat, specificând că ar fi direct responsabil de eeşecul ultimei sale vizite le Chişinău care, în final, nu a mai avut loc. Acesta a specificat că actuala conducere a Republicii Moldova „se află sub controlul unei grupări mafiote concrete care ţine în mâinile sale această ţară săracă. Este vorba despre oligarhul Plahotniuc, liderul partidului de la guvernare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe