NASA: O furtună solară loveşte Pământul miercuri şi joi

Soarele
Soarele (NASA via Getty Images)

O explozie puternică la suprafaţa Soarelui a trimis numeroase particule solare în direcţia Pământului, care va fi lovit de furtună miercuri şi joi.

Oamenii de ştiinţă au avertizat că furtuna ar putea distruge sateliţi, sisteme de navigaţie GPS şi semnale de telefonie mobilă.

Furtuna solară va lovi emisfera nordică, lucru care ar putea face ca Aurora Boreală să fie văzută de la o mare distanţă în sud, chiar din Scoţia.

Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din Statele Unite (NOAA), care a cercetat furtuna solară folosind doi sateliţi NASA, a precizat: “O furtună geomagnetică minoră va avea loc în 14 şi 15 martie 2018”.

Dar consecinţele ar putea fi mult mai grave decât apariţia "luminilor nordice".

În cea mai mare parte, câmpul magnetic al Pământului protejează fiinţele umane de barajul de radiaţii, însă furtunile solare pot afecta tehnologia bazată pe sateliţi.

Vânturile solare, care reprezintă fluxuri de particule solare, pot încălzi partea exterioară a atmosferei Pământului, generând extinderea ei.

Acest lucru va afecta sateliţii aflaţi pe orbită, ducând la blocarea sistemului GPS, a semnalelor de telefonie mobilă şi a televiziunii prin satelit.

În plus, creşterea numărului de particule ar putea duce la curente mari în magnetosfera Pământului, ceea ce ar putea genera un surplus de electricitate şi, ca urmare, transformatoarele şi centralele electrice ar putea suferi avarii şi, astfel, ar putea provoca pene de curent.

Ca urmare a numărului mai mare de radiaţii fiinţele umane pot fi predispuse la apariţia cancerului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință