Naşa lui Plahotniuc, trimisă judecător la CCM. Plouă cu numiri şi eliberări din funcţii-cheie de către Parlamentul R. Moldova

PDM este partidul-sectă, alcătuit din trădători, corupţi, persoane vulnerabile, şantajabile, care calcă totul în picioare pentru a se menţine la putere. Locul acestei grupări este la gunoiul istoriei, afirmă Maria Ciobanu.
Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova (Epoch Times România)

Preşedinta Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschii, care este şi naşa liderului PDM, a fost desemnată, vineri, de Parlamentul Republicii Moldova judecătoare la Curtea Constituţională (CCM).

Judecătorii Raisa Apolschii, Artur Reşetnicov, desemnat recent de Guvern, şi Corneliu Gurin, votat în lipsa unui concurs de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au depus jurământul în Parlamentul de la Chişinău în prezenţa preşedintelui Curţii Constituţionale şi a reprezentantului CSM.

Tot în şedinţa din 14 decembrie, Legislativul a aprobat numirea în funcţie a vicepreşedintelui Curţii de Conturi, Viorel Chetraru, fost director CNA în timpul „furtului miliardului” şi a directorului adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie, Victor Laşcov.

Pentru următorii 6 ani, parlamentarii i-au mai numit pe Corneliu Mihalache, Iulian Roşca şi Lidia Viziru membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

De asemenea, Parlamentul a aprobat încetarea mandatelor de directori ai Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ale lui Tudor Copaci, Sergiu Ciobanu şi Octavian Lungu, din data de 1 martie 2019, în baza cererilor de demisie depuse. Totodată, deputaţii au aprobat demisia lui Marcel Răducan, numit de curând Preşedintele plenului Consiliului Concurenţei.

Vineri a avut loc ultima sesiune de toamnă a Parlamentului R. Moldova de legislatura a XX-a, al cărui mandat a expirat la 30 noiembrie. Conform prevederilor Constituţiei, mandatul deputaţilor se prelungeşte până la întrunirea legală a noii componenţe. În această perioadă, Legislativul poate adopta legi ordinare, hotărâri etc., poate organiza audieri, consultări şi efectua control parlamentar.

În semn de protest, fracţiunile PSRM, PL, PLDM şi PCRM nu au participat la ultima şedinţă plenară a Parlamentului.

La finele legislaturii parlamentare, deputata PLDM Maria Ciobanu a ţinut să atenţioneze că toţi cetăţenii R. Moldova care pot contribui la neaccederea în viitorul Parlament a PDM, dar nu o vor face, trebuie să ştie că istoria îi va judeca. „Este partidul-sectă, alcătuit, în mare parte, din trădători, corupţi, persoane vulnerabile, şantajabile, care calcă totul în picioare, pentru a se menţine la treuca puterii. Locul acestei grupări este la gunoiştea istoriei!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe