Naomi Osaka nu va onora cu prezenţa turneul WTA de la Doha. Simona Halep, principală favorită!

Noua lideră WTA s-a retras de pe tabloul de simplu a circuitului în urma problemelor de sănătate: "Sunt dezamăgită că mă retrag din turneul de la Doha, unde îmi doream să particip anul acesta şi să mă întâlnesc cu fanii mei".
Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka.
Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka. (Captură foto)

Principala favorită a turneului WTA de la Doha, japoneza Naomi Osaka (21 de ani), va absenta de la competiţia din capitala Qatarului (11-16 februarie), aceasta acuzând dureri la spate, potrivit unui comunicat dat publicităţii de organizatori.

În aceste condiţii, prima şansă la cucerirea trofeului o va avea Simona Halep (3 WTA), dar chiar dacă va beneficia de retragerea liderului mondial (cea care a reuşit să câştige ultimele două turnee de Mare Şlem, US Open şi Australian Open), sportiva noastră va trebui să fie într-o formă maximă, ea având în continuare adversare de top.

Cap de serie numărul 2 la Qatar Open va fi cehoaica Karolina Pliskova, oponentă pe care Halep o va înfrunta în weekend în Fed Cup.

Favorita a treia va fi Angelique Kerber, care va fi urmată în topul capilor de serie de Kiki Bertens, respectiv Caroline Wozniacki.

La ediţia trecută a circuitului dotat cu premii în valoare de 916.131 de dolari, campioana noastră a ajuns până în semifinale, dar s-a retras înaintea întâlnirii cu finalista Muguruza, din cauza unei accidentări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport