Nanoparticulele de aur folosite in tratamentul cancerului

Oamenii de stiinta dau o noua interpretare unui tratament al cancerului care era folosit in antichitate. Este terapia prin caldura, care primeste o noua abordare cu ajutorul particulelor microscopice de aur.

Tratamentele de cancer de obicei folosesec medicamente puternice si radiatii. Dar incalzirea tumorii, hipertermia, poate fi de asemenea parte a terapiei.

"Hipertermia este o tehnologie straveche... prima data inregistrata in papirusuri de catre egipteni, cred. Este primul tratament cunoscut pentru cancerul de san", afirma Jeffrey Rosen de la Colegiul de Medicina Baylor din Texas.

"Idea este ca pe masura ce ridici temperatura, induci un soc de caldura in celule, iar asta le face mai susceptibile sa fie afectate de chemoterapie si radiatie."

Rosen tocmai a publicat noi rezultate ale cercetarii despre cum unele materiale noi pot ajuta in practica hipertermiei pentru tratamentul de cancer.

O problema in utilizarea caldurii impotriva cancerului este ca poate distruge tesutul inconjurator sanatos. Rosen declara ca microparticulele de aur, nanoparticule, pot fi injectate in corp pentru a se asigura ca acea caldura ajunge in acel loc.

"Nanoparticulele de aur au aceasta abilitate de a fi activate de laseri de infrarosu apropiat, astfel ca pot fi incalzite destul de repede", spune el.

Iar Rosen adauga ca nanoparticulele calatoresc acolo unde este nevoie, la cancer, astfel ca tesutul sanatos nu este incalzit.

"Acele nanoparticule de aur de fapt se acumuleaza in vasele de sange sparte din tumoare, iar apoi laserul poate fi folosit local pentru a incalzi doar acea zona."

In studiul sau, tumoarea a fost incalzita la 42 de grade pentru 20 de minute. Tinta au fost celule originare de cancer de san, celule din care cancerul poate creste si metaboliza si care tind sa reziste la tratamentele cu medicamente si radiatii.

Rosen afirma ca testele conduse pe soarecii de laborator sugereaza ca tratamentele cu caldura pot fi un mod eficient de amplificare a radiatiei sau chemoterapiei pentru pacienti cu unele tipuri de tumori, incluzand cancerul de san. Dar el avertizeaza ca nu ar trebui considerat "un panaceu universal" in lupta impotriva cancerului.

"Noi credem ca este o dovada ca aceasta abordare va functiona, dar este aproape ca terapia genetica de acum 15 ani, trebuie sa identificam celulele care trebuie atinse si locul in care se afla".

Teza de cercetare a lui Jeffrey Rosen de la Colegiul de Medicina Baylor este publicata in revista Science Traditional Medicine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură