Nabucodonosor supărat. Vrea să dea în judecată statul, cere dauna că l-au băgat la "beci"

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

"Baronul" de Constanţa, edilul Radu Mazăre, a anunţat luni, la intrarea în sediul Curţii Supreme, că intenţionează să dea în judecată statul român şi să ceară daune pentru că anchetatorii l-au băgat "la beci" folosind în mod ilegal documente cerute de la autorităţile din Liechtenstein, în dosarul privind locuinţele sociale din cartierul "Henri Coandă", relatează Mediafax.

Mazăre a ajuns luni la Înalta Curte, unde se judecă cererea lui de ridicare a măsurii controlului judiciar dispus de instanţă în luna aprilie, şi a explicat că procurorii anticorupţie ar fi folosit, ca probatoriu, documente obţinute de la anchetatorii din Liechtenstein, dintr-o cauză referitoare la Elan Schwartzenberg.

"Intenţionez să dau în judecată statul român şi să cer daune că m-au băgat la beci utilizând aceste documente peste limitele legale, din nişte probe nelegale", a declarat Radu Mazăre.

Edilul susţine că respectivele informaţiile din acele documente nu au nicio legătură cu acuzaţia care i-a fost adusă de procurorii DNA, aşa cum a arătat şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de două ori.

"Am fost eliberat din lipsă de probe. (...) Al doilea complet a motivat la fel, ca nu existăm probe şi că nu are nicio legătură transferul de bani dintre mine şi prietenul meu Elan şi achiziţia perfect legală care a fost făcută la Constanţa", a afirmat Radu Mazăre, adăugând că judecătoarea care a decis eliberarea lui a fost reclamată de către procurori DNA.

"Acum, de data asta, înţeleg că există o plângere la CSM privitor la DNA, la procurorii care au reclamat-o pe prima judecătoare, şi aşteptăm să vedem ce spune şi CSM", a mai precizat primarul Constanţei.

Cererea lui Mazăre de ridicare a măsurii controlului judiciar a fost înregistrată vineri la Curtea Supremă.

Reamintim că Radu Mazăre este acuzat că a luat mită pentru a aranja licitaţia de construcţie a unor blocuri de locuinţe sociale, sau, cum s-a exprimat edilul către presă, pentru a construi un "cartier de amărâţi", constând din 17 blocuri cu 906 locuinţe, în care locuiesc acum aproximativ trei mii de persoane.

Pentru a-şi adjudeca proiectul, Avraham Morgenstern, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, i-a remis lui Mazăre suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Încă de când a fost prima dată reţinut de DNA, primarul Constanţei s-a declarat persecutat politic şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu: "E un dosar politic. Să-ţi fie ruşine Băsescu. Nu am luat mită că altfel construiam scump şi nu cel mai ieftin".