Muzica Shen Yun este superbă, perfectă, declară un tenor

Tenorul de talie mondială Marcus Saroop, a declarat că Shen Yun Performing Arts se numără printre cele mai bune producţii pe care le-a văzut vreodată
Tenorul de talie mondială Marcus Saroop, a declarat că Shen Yun Performing Arts se numără printre cele mai bune producţii pe care le-a văzut vreodată (NTD Television)

Tenorul de talie mondială Marcus Saroop a fost prezent la spectacolul Shen Yun Performing Arts de la Living Arts Centre pe 22 decembrie. Dl. Saroop, care a fost implicat în operă şi arte interpretative din copilărie, a spus că Shen Yun a fost printre cele mai bune producţii pe care le-a văzut vreodată.

„Nu am trăit nimic de genul [Shen Yun]”, a spus el. „Am asistat la multe opere, multe spectacole diferite, dar nimic atât de minunat”.

Dl. Saroop a avut evoluţii în mai multe locaţii din lume pe parcursul carierei sale de operă. În 2012 a fost în turneu cu tenorul de talie mondială şi dirijor Placido Domingo, în America de Nord şi de Sud.

El a spus că evoluţiile vocale şi instrumentale ale Shen Yun au fost „perfecte” şi unele dintre momentele sale preferate din cadrul spectacolului.

„A fost splendid. Mesajele, sunetul, totul a fost perfect şi a fost superb”, a spus el.

Shen Yun, cu sediul la New York, este o companie de muzică şi dans clasic chinezesc, formată în 2006 pentru a renaşte 5000 de ani de cultură chineză de inspiraţie divină.

Spectacolul expune o colecţie de istorisiri depănate prin dans clasic chinez, dar şi prin dans etnic sau folk, şi solişti vocali.

Dl. Saroop i-a adus un elogiu tenorului Shen Yun, Yuan Qu, şi sopranelor Pi-ju Huang şi Haolan Geng.

„Toţi au abilităţi grandioase”, a spus el. „Cântăreţii chinezi au fost incredibili”.

„Au fost de primă clasă, muzica [a fost] excelentă.”

Conform website-ului Shen Yun, soliştii vocali folosesc tehnica vocală bel canto când interpretează versurile chinezeşti, realizare „cât se poate de dificilă” şi „de neegalat” în lumea muzicală de astăzi.

Deci cântecele sunt interpretate în chineză, decorurile animate digital ale Shen Yun proiectează versurile în spatele interpretului, în engleză, pentru a permite publicului să obţină o înţelegere mai profundă a sensurilor cântecului.

Toată muzica şi versurile sunt de asemenea compoziţii originale scrise de artişti Shen Yun, conform website-ului.

„Nu ştiu cum au dobândit acest standard de calitate grandios”, a spus dl. Saroop. „E pur si simplu minunat. Totul funcţionează atât de bine împreună – cum cântă ei live şi de asemenea cu efecte grafice – efectele grafice sunt pur si simplu incredibile.”

„Nu ştiu cum au dobândit acest standard de calitate grandios”, a spus dl. Saroop. „E pur si simplu minunat. Totul funcţionează atât de bine împreună – cum cântă live şi de asemenea cu efecte grafice – efectele grafice sunt pur si simplu incredibile”.

Spectacolele Shen Yun sunt acompaniate de orchestra originală şi unică a companiei, care armonizează instrumente tradiţionale chinezeşti cu o orchestră filarmonică.

Dl. Saroop a adorat muzica orchestrei, ce a acompaniat fiecare reprezentaţie de dans.

„Muzica continuă, orchestrarea, acestea mi-au plăcut foarte mult”, a spus el.

„Spectacolul a fost prezentat foarte frumos, muzica a fost minunată şi diferitele dansuri culturale [au fost] toate spectaculoase”.

Dl. Saroop crede că toată lumea ar trebui să vadă Shen Yun pentru că frumuseţea sa are un farmec universal care transcende culturi şi rase.

„Doar pentru a ne bucura împreună de acea cultură, a ne bucura de acea minunăţie şi frumuseţea ei, frumuseţea întregii puneri în scenă.”

Reportaj efectuat de NTD Television şi Justina Wheale

Shen Yun are sediul la New York şi este compus din trei companii care merg în turneu mondial în fiecare an având misiunea de a revigora 5.000 de ani de cultură tradiţională chineză.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură