Muzeul Naţional de Artă din Chişinău va fi restaurat cu suportul României

Prim-ministrul Iurie Leancă şi Prim-ministrul României Victor Ponta, aflat într-o vizită în Republica Moldova cu prilejul Zilei Independenţei, au vizitat astăzi Muzeul Naţional de Artă din Chişinău.

În cadrul vizitei, Premierul român Victor Ponta a anunţat că Guvernul de la Bucureşti face o donaţie Muzeului Naţional de Artă, în valoare de un milion de euro. Banii vor fi folosiţi pentru lucrările de restaurare şi reconstrucţie a muzeului.

„Cultura a fost întotdeauna afectată pe perioada tranziţiei. Pe acest motiv, sprijinul oferit în finisarea lucrărilor acestei „bijuterii” din inima Chişinăului, este foarte important pentru noi. Sunt convins că acest muzeu va deveni o instituţie unde vor veni copiii, tinerii, oaspeţii noştri, pentru a vedea tot ce este mai frumos”, a menţionat Iurie Leancă. Prim-ministrul a mulţumit autorităţilor române în numele său, dar şi în numele Guvernului Republicii Moldova pentru susţinere.

„Sprijinul pentru cultură, pe ambele părţi ale Prutului, este esenţial pentru păstrarea identităţii naţionale şi educarea noilor generaţii. Orice leu cheltuit pentru cultură, românesc sau moldovenesc, este un leu bine investit. Sper ca acest suport să contribuie la redeschiderea acestui muzeu, astfel incit operele de artă să fie expuse din nou publicului larg”, a declarat premierul României, Victor Ponta.

Banii oferiţi de Guvernul României vor fi folosiţi pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a muzeului. Lucrările de reparaţie a edificiului au început în anul 2003.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe